Beste tweede

donderdag 12 december 2013   /   1

Beste tweede, hoe vaak ik die nu wel niet gehoord heb is om gek van te worden. Dat is in mijn ogen net zoiets als ‘helaas je bent het niet geworden, anderen voldeden meer aan het profiel’. En ja hoor, nu ben ik weer beste tweede, maar dan als cv van de maand december bij SollicitatieLAB. En eerlijk waar sinds een lange tijd voelt deze titel weer goed. Ik heb het toch maar mooi geflikt!
 

Ik heb mijn cv ingestuurd naar SollicitatieLAB om te kijken hoe ver ik zou komen. Toen ik bij de zeven genomineerden zat was ik enorm trots. Wel kwam mijn winnaarsmentaliteit in mij naar boven, ik moest en zou winnen.
 

De bekendmaking

Op maandag 9 december werd bekend gemaakt wie de winnaar van de cv van de maand december was. Het werd in drie etappes gedaan. Eerst gingen ze van zeven naar vijf genomineerden, vervolgens van vijf naar drie en tot slot werd de top drie bekend gemaakt. Bij elke ronde kreeg je feedback waarom je wel of niet door was. Ik kreeg onder andere te horen dat ik bij het recruiterspanel de meeste stemmen heb gekregen, dat vind ik al een enorme eer. Daarnaast heb ik allemaal leuke reacties ontvangen van mensen die op mij hebben gestemd. En ik heb een aantal positieve punten en verbeterpunten gekregen over mijn cv.
 

“Dit cv springt er echt uit! Zeer compleet. Ook als ‘jonkie’ heb je veel te brengen.”

cv

Blijven ontwikkelen

De verbeterpunten heb ik direct verwerkt in mijn cv. Natuurlijk, zo eigenwijs als ik ben, ben ik het niet met alle punten eens. Zo staat aangegeven: mooi logo, maar ik mis verklaring voor op cv geplaatst logo. Het lijkt mij niet de bedoeling de uitleg op een cv te plaatsen. Maar ik begrijp de opmerking wel, vandaar dat ik binnenkort een blog schrijf over de betekenis van mijn logo. Andere aandachtspunten:

  • Aangeven wat de bedrijven, waar ik heb gewerkt, precies deden.
  • Zijn de gekleurde woorden in profiel juist gekozen of is het beter om mijn kwaliteiten gekleurd te maken?

 

Trots

Helaas pindakaas, zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik beste tweede geworden. Een plaats waar ik trots op ben en die mij ook veel heeft gebracht. Zo is mijn LinkedIn pagina vaker bekeken, mijn website had meer bezoekers en ik ben benaderd om een blog te schrijven over solliciteren. En natuurlijk niet te vergeten de bruikbare tips voor mijn cv.
 

Bekijk mijn vernieuwde cv en als er nog meer tips zijn hoor ik het graag!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Niels

    donderdag 12 december 2013 om 12:35

    Beste tweede of niet, voor mij ben je altijd nummer één! En het wordt tijd dat bedrijven dat ook eens in gaan zien!

Dit ben ik

Online marketing & communicatie | Wil de wereld zien | Legt momenten vast in woorden en foto’s | Kan niet zonder familie, katten en vrienden | Verslindt boeken | Heeft een passie voor eten | Download mijn cv

 

 

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0

Doe mij nog zo’n jaar

zondag 1 april 2018   /   1

Visual Diary: Norwegian sky

woensdag 19 oktober 2016   /   1

Five Favourites: badkamer

zondag 16 oktober 2016   /   1