15 Reisdilemma’s

zondag 8 maart 2015   /   0

Ik ben besmet met het reisvirus. Na Australie wist ik het zeker, ik wil meer van de wereld zien. Het heeft even mogen duren, maar afgelopen jaar was het zo ver. De eerste, van de nog vele, verre reizen die ik samen met mijn vriend wil gaan maken was een feit. Toen ik de 15 reisdilemma’s tag die ik op DreamDaily tegen kwam, bedacht is door reisdoc, was ik direct enthousiast. Benieuwd naar waar mijn voorkeur naar uit gaat als ik echt moest kiezen? Lees dan snel verder.

1. ZONVAKANTIE / WINTERSPORT

Eerlijk gezegd ben ik nog nooit op wintersport geweest en lijkt het mij heel gaaf om dit een keertje te doen. Maar… Ik zou hiervoor nooit mijn zonvakantie inruilen.

2. VAKANTIE AAN DE KUST/ VAKANTIE IN HET BINNENLAND

Hoe fijn het ook is om een lange strandwandelingen te maken, een boekje te lezen tijdens het zonnen of een alcoholische versnapering te nuttigen in een stranttent, ben ik absoluut geen strandganger. Na een dag heb ik het al gezien. Dus ik ga absoluut voor een vakantie in het binnenland en natuurlijk zou het erg fijn zijn om die af te sluiten met twee daagjes aan de kust.

3. EUROPEES ETEN / AZIATISCH ETEN

Onze laatste dag in India hebben Niels en ik gegeten bij een Mc Donalds in Delhi. Dat zegt volgens mij al genoeg.

4. WEG MET VRIENDINNEN / WEG MET PARTNER

Deze keuze was snel gemaakt. Ik vind het heerlijk om weg te zijn met Niels. We houden van dezelfde vakanties en weten precies wat we aan elkaar hebben.

5. ACTIEVE VAKANTIE / LUIERVAKANTIE

Zoals gezegd: ik ben geen strandganger. Ik ben het liefst de hele vakantie actief bezig en als ik dan een verre reis aan het maken ben wil ik het liefst ook alles zien. In ieder geval wil ik alles uit die vakantie halen.

india

6. AZIË / AFRIKA

Ik ben no nooit in Afrika geweest, maar na India weet ik zeker dat Azië mijn voorkeur heeft.

7. BARCELONA / ROME

In Barcelona ben ik kort geweest, dus daar wil ik zeker nog een keer naar toe. Maar ik heb ooit eens geroepen dat ik naar alle zeven wereldwonderen wil en er is er natuurlijk één in Rome: het Colosseum. Daarnaast trekt de historie van Rome mij meer.

8. HOTEL / CAMPING

Een paar jaar terug hebben we in een hotel aan het strand gezeten, allemaal heel mooi, maar ik voelde mij ergens beperkt. Op een camping heb je vrijheid en kom je veel gemakkelijker met andere mensen in contact.

9. CITYTRIP / NATUURVAKANTIE

Oei, dit vind ik een lastige. Ik ben gek op de natuur en kan bij wijze van spreke bij elk nieuw struikje een ‘oh’ en ‘ah’ laten vallen. Daarnaast vind ik het ook leuk om een citytrip te maken, maar dat is dan wel voor de kortere vakanties als een weekendje weg.

10. WERELDREIS / DE WERELD ZIEN IN MEERDERE KEREN

Hoe graag ik ook een wereldreis wil maken vind ik het toch weer heerlijk om elk jaar toe te leven naar de vakantie die dan gepland gaat worden. Je hebt er dan meerdere jaren plezier van.

11. NOOIT MEER REIZEN / NOOIT MEER JE VRIENDEN ZIEN

Hoe onmogelijk deze ook lijkt en is en hoe lieve vrienden ik ook heb waar ik absoluut niet zonder wil, ga ik toch voor nooit meer je vrienden zien. Het lijkt mij dodelijk saai om nooit meer te mogen reizen en ze zeggen dat je overal weer nieuwe vrienden maakt toch?

Australie12. WEG MET DE AUTO / WEG MET HET VLIEGTUIG

Die keuze is snel gemaakt. Op mijn bucketlist staan alleen maar verre reizen en met het vliegtuig kun je overal komen. Maar eerlijk is eerlijk, weg met de auto is natuurlijk veel leuker.

13. BACKPACKEN / CRUISEN

Absoluut backpacken, even weer back to basic.

14. ALLES REGELEN / OP DE BONNEFOOI

Vorig jaar hebben we een georganiseerde reis gedaan en we willen dit jaar, als het mogelijk is, op de bonnefooi. De vrijheid die je daarbij hebt spreekt me erg aan. Als je ergens langer wil blijven kan dat en dat kun je op het moment zelf bepalen.

15. ROADTRIP / OP EEN PLEK BLIJVEN

Sowieso roadtrip. Op één plek blijven kan altijd nog als we ouder, volwassener en meer gesetteld zijn. En dat zijn wij nog lang niet van plan.

Kortom: mijn ideale, droom vakantie is met de backpack op en op de bonnefooi naar een verre bestemming. Een land met een uitgesproken en bijzondere cultuur. Waar je je ogen uitkijkt vanwege de waanzinnige uitzichten en mooie gebouwen. En met als afsluiter een paar daagjes strand.

Wat is jouw ideale vakantie?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0