3x bucketlist: Noorwegen

zondag 7 augustus 2016   /   0

Een rood, houten huisje omringd door bossen en met uitzicht over de Matre fjord. Hoe idyllisch wil je het hebben. Ik heb het dan misschien nog niet met eigen ogen gezien, maar ik ben nu al verliefd op. Noorwegen staat al jaren op mijn bucketlist, maar vanwege het weer is het er nog nooit van gekomen. Ik wil toch liever iets meer garantie op zonnestralen hebben.

Dit jaar hebben we maar een weekje vakantie gepland in verband met het huis. Noorwegen bleek voor deze week perfect te zijn voor wat wij voor ogen hebben. We vliegen op Bergen en bij aankomst rijden we gelijk door naar het huisje. Daar verblijven we een weekje om vervolgens weer terug te keren naar Bergen en onze vakantie af te sluiten met een stedentrip.

Trolltunga

 

1. Trolltunga

Met stip op nummer één staat de Trolltunga. Tijdens ons bezoek wil ik het allerliefst op deze rots hebben gestaan. Dat uitzicht wil ik met mijn eigen ogen bewonderen en vastleggen. Het maakt me niet uit hoe kapot ik ben na de tocht die we moeten afleggen, ik weet gewoon zeker dat dit het dubbel en dwars waard is.

2. Citytrip: Bergen

De kleurrijke Hanzekade: Bryggen, Bergen bewonderen vanaf mount Ulriken of Fløyen en lokale specialiteiten proeven op de Torget vismarkt. Onze vakantie sluiten we af met twee dagen in de tweede stad van Noorwegen: Bergen.

3. Nationaal park Folgefonna

Het plan is dat we het eerste deel van onze vakantie erop uit trekken met de benenwagen. Nationaal park of niet, volgens mij is het overal in de Noorse natuur mooi om te lopen. Maar als er een nationaal park vlakbij is, die de op twee na grootste gletsjer van Noorwegen beschermd moet je daar natuurlijk geweest zijn.

Gezien alle verhalen en foto’s die we tegen kwamen tijdens het plannen van onze reis en na deze inimini vakantie verwacht ik dat Noorwegen ons heeft ingepakt en dat we zeker nog een keer terugkomen voor een rondreis.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0