5 X reistips voor Cuba

zondag 24 juli 2016   /   0

Cuba, het land van de muziek en rum, de kleurrijke straten en oldtimers en van de salsa en sigaren. Een land met vriendelijke en gastvrije inwoners. Een stukje van de wereld waar de tijd stil heeft gestaan. Als je het mij vraagt moet je Cuba gezien hebben. Jammer genoeg veranderd het unieke straatbeeld langzaam. Dus als dit land op je bucketlist staat, moet je nu gaan!

Natuurlijk staat er al veel online over wat je wel en niet moet doen als je op reis naar Cuba gaat. Vandaag deel ik vijf reistips die ik heb naar aanleiding van onze trip. Mijn eerste tip is: als je heel Cuba wil zien, neem drie weken vrij. Wij hadden twee weken vrij en konden daardoor jammer genoeg niet naar Santiago de Cuba en al het moois wat daar omheen ligt.

Trinidad

1. Boek een auto in Nederland

Wij zijn een aantal backpackers tegen gekomen die een auto wilden huren bij aankomst, maar dat er geen of alleen maar hele dure auto’s beschikbaar waren. Als je dit al in Nederland regelt, bespaar je jezelf kopzorgen en kosten.

2. Koop een wegenkaart van Cuba in Nederland

Iet wat Cuba niet kent zijn verkeersborden. Er staat bijna nergens aangegeven hoe hard je mag en welke afslag het is. Een goede wegenkaart is dan toch van essentieel belang. Wij hebben er één in Nederland bij de ANWB gekocht, ideaal! Helaas stonden daar de steden niet goed op, maar dan zijn er genoeg mensen die je willen helpen.

3. Overnacht in een Casa Particular

Iets wat ik iedereen aanraad is: overnacht in een Casa Particular. Het is goedkoop, leuk en gezellig. Vaak zijn er twee of drie kamers inclusief badkamer beschikbaar, dus je komt gemakkelijk andere reizigers tegen. Daarnaast dragen de gastheer en/of -vrouw je op handen en voeten. Ze willen je graag adviseren in wat leuks is om te doen en vertellen je graag over hun land. En het is niet duur. Je kunt er vaak ontbijten en avondeten voor spotgoedkope prijzen en geloof me je krijgt gigantisch veel, daarnaast zijn de kamers en badkamers super schoon.

4. Tank waar je kan

Er zijn vrij weinig tankstations, dus als je een eindje moet rijden zou ik gewoon tanken bij elke benzinepomp die je tegenkomt. Daarnaast moet je wel opletten, want er staan kapers op de kust. Wij hadden in Trinidad een jongeman die ons aansprak en zei dat de benzinepomp waar wij stonden niet werkte. En dat er verder geen andere in de buurt was, hij zou ons wel naar een schuur van hem brengen waar hij nog benzine had. Natuurlijk zijn we er niet op ingegaan, maar het blijft goed opletten, want iedereen is aardig.

5. Neem voldoende eten mee voor onderweg

Ik weet nog goed het moment dat wij ergens in the middle of nowhere gingen tanken. Er was een kleine shop bij, dus ik zei tegen mijn vriend dat ik wel zin in wat had. Een koekje of broodje of iets dergelijks. Toen we naar binnen liepen zagen we alleen maar drank staan. Om toch wat te hebben voor onderweg hebben we droge crackers gekocht. Een les voor de rest van de vakantie was dat we toch altijd wat bij ons hadden voor onderweg.

Hebben jullie Cuba op je bucketlist staan?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   7

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0