Acht uren buffelen voor het goede doel

zondag 24 maart 2013   /   1

“Hee zus! Heb jij ook de bevestiging voor ‘acht uur overwerken?”.

“Ja ik mag meedoen, jij ook?”

“Leuk! Ja ik ook en Aukje ook.”

“En weet je, ik heb net nog een mail ontvangen en ik zit in een speciaal team, het Pulitzer Team. De elite eenheid die de hele avond verslaglegging doet. Dus tekstschrijven, tweeten, fotograferen, filmen, we hebben zelf de vrije hand.”

“Gaaf dat is net iets voor jou!”

“JA! Lijkt me echt super, ik kan niet wachten!”

 

Ik dacht dat mijn dag toen al niet meer stuk kon. Wat ik toen nog niet wist was dat het Provinsjehûs Fryslân de locatie zou zijn, dat ik een rondleiding kreeg door het indrukwekkend gebouw en dat het Pulitzer Team een boekje ging samen stellen over ‘acht uren overwerken Leeuwarden’. Mijn glimlach werd, naarmate 22 maart in zich kwam, steeds groter.

 

Het Pulitzer team

Samen met een journalist, twee audiovisuelen en een designer werkte ik aan, voor mij, één van de leukste opdrachten van de avond. Ik mocht de hele avond creatieven en coaches interviewen, luisteren naar de conversaties tussen groepsleden en kijken hoe de groepen te werk gingen en het omzetten naar een tekst. Het mooiste is nog dat het boekje ‘Acht uren overwerken voor het goede doel Leeuwarden’ wordt uitgegeven en verstuurd onder alle aanwezigen.

Barbara bij Acht uur buffelen voor het goede doel

Overwerken voor het goede doel. Foto: Johanneke Dijkstra en Roel-Jetze van Assen

Acht uren buffelen voor het goede doel

De andere vijfentwintig creatievelingen gingen samen met hun coach aan de slag voor de goede doelen: Ubuntu, Bring The Elephant Home, Healthy Cooking, Stichting Nachtkus en Tûmba. Echt alles werd uit de kast gehaald, van inspirerende bananen voor de voedingswaarde en berenburg als noodbron tot een verkleedkoffer met maskers, pruiken en schmink. Het was even buffelen en stressen en de vermoeidheid sloeg toe, maar om twee uur ’s nachts hebben alle groepjes hun ideeen gepresenteerd aan het goed doel.

 

“Ik ben helemaal gebrainfried. Na alle braindumping, concepting en concretisering ben ik na acht uren op. Maar we hebben in acht uren tijd een mooi eindproduct voor het goede doel gerealiseerd!”

Laura Kuiper, creatieveling acht uur overwerken.

 

Organisatoren, bedankt voor de goede zorg en de onvergetelijke avond boordevol creatieve saamhorigheid. Op naar volgend jaar!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Niels de Vries

    zondag 24 maart 2013 om 19:36

    Leuk! Ben vooral heel erg benieuwd naar jullie boekje!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   3

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0