Als Maharadja door India

zaterdag 11 oktober 2014   /   1

Het was de bedoeling om onze reis zelf samen te stellen, niets te plannen dan alleen het noodzakelijke. Alleen de vluchten, eventueel treinritten en het hotel voor de eerste en laatste overnachting. En het liefst wilden we Noord India bezoeken voor de cultuur en Zuid India voor de mooie natuur en stranden. Natuurlijk veel te ambitieus allemaal, helemaal voor de paar weken die wij willen gaan. We moesten ons gaan focussen, of Noord of Zuid. Of een echte cultuur-snuif-vakantie of een strand-vakantie met mooie binnenlanden en backwaters. De keuze was snel gemaakt, want de reden dat wij naar India willen is natuurlijk door de Taj Mahal.

india

De planning was om de reis zelf samen te stellen, door een beetje af te kijken van georganiseerde reizen. Totdat wij op India online, onderdeel van Riskja Travel, stuiten. Door middel van bouwstenen, korte reissegmenten, konden wij onze eigen reis samenstellen. Daarnaast waren er ook georganiseerde reizen die je kunt aanvullen met één of meerdere bouwstenen. Perfect! Wij gaan binnenkort als Maharadja door India.

We vliegen op Delhi om daar de eerste nacht door te brengen en de volgende dag direct door te reizen naar de roze stad Jaipur. De hoofdstad van de deelstaat Rajasthan. De bijnaam van Jaipur is te danken aan de gebouwen die veelal in rose-oranje tinten zijn geschilderd, wat de stad een warme gloed geeft. We gaan onder andere een bezoekje brengen aan het Amber Fort, iets buiten de stad. Vanaf daar schijn je een waanzinnig uitzicht te hebben over de ruige heuvels met muren en forten. Vervolgens reizen we af naar de pelgrimsstad Pushkar. Een authentieke stad met kleine straatjes.

Onze reis  wordt vervolgt naar de meest romantische plaats van de provincie: Udaipur. Een stad die wordt omgeven door groene heuvels en witgekleurde paleizen aan het centrale meer Lake Pichola. Een leuk weetje is dat in het meer Lake Pichola het paleis: Lake Palace, ligt. Hier is gefilmd voor de James Bond film Octopussy. Na twee dagen reizen we door naar Ranakpur, gelegen in een groene valei. Om vervolgens door te gaan naar Jodhpur, de blauwe stad van India, waarover je vanaf het Meherangarh Fort een mooi uitzicht hebt.

Na het Fort doorkruizen we de woestijn om vervolgens uit te komen in Jaisalmer. Hier gaan we onder andere het lemen fort uit de 12e eeuw bezoeken, dit fort wordt nog steeds bewoond door zo’n 3000 mensen. En dan is het zo ver en gaan we naar de Sahara-achtige zandduinen die rondom Jaisalmer liggen. We gaan een kamelentocht maken en overnachten in de woestijn. Ik kijk nu al er naar uit om op een zandduin de ondergaande zon en sterrenhemel te zien! Vanuit Jaisalmer gaan we met de nachttrein terug naar Jaipur waar we een heuse Bollywood film gaan zien in de beroemdste Bollywood bioscopen van India.

De reis wordt in oostelijke richting vervolgt, we gaan naar Agra. Eindelijk de Taj Mahal met eigen ogen bezichtigen, foto’s maken met onszelf en het imposante gebouw op de achtergrond. Daarnaast hoop ik dat we tijd hebben om ’s avonds aan de overkant van de rivier waar de Taj Mahal gelegen is, te dineren. Deze tip heb ik gelezen op de blog: reismeisje. Als we Agra gezien hebben gaan we richting Varanasi. Wij verwachten dat dit één van de meeste kleurrijke en bijzondere steden in Noord India is. We gaan een bootreis maken over de ganges, om de Indiase rituelen te bewonderen. Het schijnt zelfs dat mensen hun was doen en tandenpoetsen met het bruine water van de ganges.

Tot slot vliegen we van Varanasi terug naar Delhi. Hier hebben we een paar dagen waarin we de stad kunnen verkennen, over de markten kunnen struinen en onder andere het Red Fort bezoeken. En dan is het alweer zo ver en vliegen we weer richting het koude kikkerlandje.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Stephanie

    zaterdag 11 oktober 2014 om 11:32

    JAAAA! Zijn jullie al begonnen met aftellen? Nog maar een paar weken en dan gaat het echt beginnen! Ik weet zeker dat jullie een geweldige vakantie tegemoet gaan. En zo te lezen gaat het een prachtige reis worden! Gelukkig heb ik ook een vakantie gepland! Anders zou ik toch bijna jaloers worden ;-).

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   4

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0