5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   3

Het plan was om niet op vakantie te gaan. Afgelopen jaren hadden we al twee waanzinnige reizen gemaakt naar India en Cuba en omdat we de sleutel van ons nieuwe huis zouden krijgen, was het beter om thuis te blijven. Maar wie hielden we voor de gek. Een jaar thuis blijven.. Niets voor ons en al helemaal niet voor mij. Dus toen vertrokken we naar Noorwegen en hebben we er gelijk maar een paar dagen Bergen aan vastgeplakt.

Inmiddels is het alweer ruim 2 jaar geleden. Maar Noorwegen heeft zo’n goede indruk op mijn achtergelaten dat het hoog op mijn lijstje staat om naar terug te gaan. Alleen dan voor een rondreis. De fjorden, bergen en landschappen zijn daar zo mooi. En dan heb je Bergen nog. Een heerlijke stad voor een stedentrip met leuke winkeltjes, heerlijk eten en gezellige terrasjes. Neem wel een goedgevulde portemonnee mee, want goedkoop is het niet. Ik heb een top 5 to do’s in Bergen voor je op een rij gezet.

1. Ronddwalen door de straten van Bergen

Iets dat wij heerlijk vinden op vakantie is om zonder kaart een beetje rond te dwalen door de straten van een stad. Niet naar het toeristische gedeelte, maar juist zien hoe de mensen daar wonen en leven. Hierdoor kom je vaak met andere mensen in gesprek, zie je andere restaurantjes die vaak door de inwoners worden bezocht en zie je een stad van een hele andere kant. Lekker verdwalen en zien waar je uitkomt. En als je op een gegeven moment weer terug wilt, kun je altijd de kaart erbij pakken.

straten-bergen-noorwegen
(Ver)dwalen door de straten van Bergen, Noorwegen

2. Reserveer bij Ruccola

Een heerlijk en gezellig restaurantje is Ruccola. De eerste nacht dat we in Bergen waren was het al volgeboekt, dus we hebben gelijk een plekje gereserveerd voor dag twee. Ze hadden destijds twee locaties. Helaas konden we niet op de tofste locatie een tafeltje reserveren, maar de andere locatie was ook heerlijk. Kortom: reserveer van te voren zodat je verzekerd bent van een tafeltje.

3. Loop langs de kade van Bergen: Bryggen

Die kleurrijke huisjes aan het water in het stadje Bergen? Dat is Bryggen. De Hanzekade die al jaren een handelsplaats vormt. Dit straatje mag echt niet ontbreken als je een weekendje in Bergen bent. Je hebt allemaal kleine straatjes, musea en unieke winkeltjes met handgemaakte souveniertjes. En de sfeer die er heerst is geweldig.

4. Maak een pitstop bij Bakker Brun

Oh wat was dit een heerlijk bakkertje. Het liefst had ik alles wat in de vitrine lag geproefd. En de mensen waren er ook zo vriendelijk. Het is een heerlijk knus bakkertje aan de haven. Een goed begin van je dag of om te lunchen.

5. Zoek het hoger op

Wat is er mooier dan van bovenaf een stad zien. Vanuit het centrum van Bergen kun je de kabelbaan naar de top van de berg Fløyen nemen voor een prachtig uitzicht over de fjorden. Trek je wandelschoenen aan en plak er gelijk een wandeltocht aan vast. Vanaf de top starten diverse wandeltochten.

Ben jij al in Bergen geweest? Of zou je er naar toe willen gaan?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

 1. CarrieMew

  zaterdag 9 oktober 2021 om 10:07

  Не могу сейчас поучаствовать в обсуждении – нет свободного времени. Освобожусь – обязательно выскажу своё мнение по этому вопросу.


  Раньше я думал иначе, благодарю за информацию. допуск в сро в аренду, сро вступать а также тут все о сро в строительстве

 2. ValerieBrasp

  zaterdag 9 oktober 2021 om 20:29

  Я извиняюсь, но, по-моему, Вы ошибаетесь. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM, пообщаемся.


  Прошу прощения, что вмешался… Я здесь недавно. Но мне очень близка эта тема. Готов помочь. в каких случаях требуется сро, получить свидетельство сро или тут стоимость сро на строительство цена

 3. Gabrielroate

  zaterdag 16 oktober 2021 om 02:13

  Замечательно, это ценная штука


  Я извиняюсь, но, по-моему, Вы не правы. Я уверен. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM. ульяновск купить диплом, купить вуз диплом и тут купить диплом продавца

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   3

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0