Blondjes met pollepels

zondag 11 november 2012   /   3

Er is niets heerlijkers dan samen met een vriendin de keuken in duiken. Nieuwe recepten uitproberen, producten gebruiken die je nog niet eerder aan een recept hebt toegevoegd en natuurlijk het gerecht zo culinair mogelijk serveren. En daarna heerlijk bijkletsen onder het genot van een wijntje en tijdens het oppeuzelen van de creaties. De rubriek Blondjes met Pollepels is geboren!

 

Laat het duidelijk zijn dat ik groot fan ben van de Appie website, Allerhande en kookboeken. Er staan boordevol recepten op en in, maar wat ik ook fijn vind is dat je leuke variaties hebt voor de standaard Hollandse kost. Voor deze kookaflevering wilden we een gerecht maken met een product dat we beiden nog niet eerder hadden gebruikt in recepten: Knolselderij.

 

Waldorf Stapelsalade

Er waren genoeg recepten te vinden met deze ‘onbekende’ groente. Ons oog is gevallen op de Waldorf Stapelsalade, waarschijnlijk door de waanzinnige presentatie. Nu was het hopen of dat ons ook zou lukken.

Lust voor het oog
Simpel, snel en goed vooraf te bereiden gerecht. Een appelboor is wel noodzakelijk. Wij hebben geprobeerd om met haken van een mixer het klokhuis te verwijderen, niet echt ideaal. Met ‘het is gelukt’ is ook alles gezegd. Desondanks zag onze Waldorf Stapelsalade eruit als één groot feest. Maar hoe ga je zo’n stapel aan eten oppeuzelen? Het resulteerde in een enorm slagveld op ons bord, maar het smaakte net zo lekker als dat het eruit zag. Kortom een echte aanrader! Wellicht leuk als voorgerecht of bijgerecht van een kerstmaal.

 

Kip krokant

Een waldorfsalade alleen is natuurlijk geen complete avondmaal. Daarom hebben we ook kipfilet in een krokant jasje klaargemaakt.

Yammie
Het gerecht is simpel, snel en low budget. Kipfilet wordt veel gebruikt in diverse gerechten. Het is gemakkelijk te bereiden, je kan er alle kanten mee op en het is goedkoop. De voorbereidingen zijn in een handomdraai klaar en dan is de kip gereed om de oven in te gaan. Het fijne aan ovengerechten is dat je hele huis heerlijk gaat ruiken. Het resultaat is een soort kipschnitzel maar dan beter! De cornflakes zorgen voor een heerlijk, knapperig korstje. Heb je een keer geen zin om te koken, maar wil je wel iets anders dan anders op tafel zetten? Dan is dit je gerecht.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

  1. Kaat Vink

    zondag 11 november 2012 om 22:30

    Ooo, Babs: dit is zo lekker! Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar wel eens in een restaurant gegeten en dat was serieus smullen! Ik ga het recept binnenkort zelluf uitproberen, dankzij jou!

  2. Ester

    maandag 12 november 2012 om 09:45

    Heerlijk geschreven over heerlijk eten! We moeten snel voor een deel 2 van Blondjes met pollepels zorgen!

  3. Niels de Vries

    maandag 12 november 2012 om 19:43

    Ik heb niets te klagen met zo`n topchef in huis! Ga zo door!

Dit ben ik

Hi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   0

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   0

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0