Boekenplank #1

woensdag 29 januari 2014   /   3

Heb ik een goed boek? Dan kun je helemaal niets meer met mij. Ik vergeet de tijd, kook geen eten meer en het liefst lees ik dag en nacht door om mijn boek uit te krijgen. Achteraf natuurlijk balend, omdat ik het boek zo snel uit heb. Het liefst koop ik alle boeken die ik lees, met als doel: overvolle boekenplanken krijgen. Mijn boekenkast vind ik ook één van de leukste meubels in ons huis, omdat het in vergelijking met de rest van het huis chaotisch is ingericht. Niet op kleur, alfabet of van groot naar klein. Het is gewoon een gezellige, grote kast boordevol boeken!

Boeken van Sophie Kinsella, Jill Mansell, Chantal van Gastel en Lisette Jonkman waardeer ik enorm, maar boeken van Nicci French, Sylvia Day en E.L. James lees ik ook in één ruk uit. Om mijn mening over boeken te delen schrijf ik twee keer per week voor  Books & Kisses. Dat kunnen recensies zijn maar ook boek-, serie- of filmgerelateerde artikelen. Elke maand bespreek ik de boeken die ik gelezen heb en op mijn boekenplank hebben gestaan (rechts op de homepagina) en geef ik de boeken een cijfer. Afgelopen maand heb ik er maar liefst drie gelezen!

winter chalet

Winter chalet | Linda van Rijn 6,5

Vier vriendinnen gaan op wintersport naar Oostenrijk. Eén van de vriendinnen komt later in verband met haar werk. De skivakantie begint goed, de drie meiden kunnen lekker bijkletsen, genieten van het mooie weer en skiën. Als Annemieke (vierde vriendin) arriveert en bij aankomst één van haar vriendinnen dood aantreft verandert krijgt de wintersport een vervelende en onverwachte wending.

De boeken van Linda van Rijn lijken in  mijn ogen erg op die van Suzanne Vermeer. Ze hebben een lange aanloop naar het spannendste gedeelte en als je daar eenmaal bent is het boek zo uit. Daarnaast vind ik het verhaal redelijk voorspellend, ik had vrij snel door wie de schuldige was. Desondanks heeft van Rijn een prettige schrijfstijl waardoor je door het boek heen vliegt en weet ze je nieuwsgierigheid te wekken. Al met al een leuk tussendoortje, maar geen bloedstollende thriller.

Lees ook mijn recensie op Books & Kisses

blauwe maandag

Blauwe maandag | Nicci French 7,5

Frieda Klein is psychoanalytica. Als een patiënt van haar vertelt over droom die hij heeft over een kindje met rood haar en sproeten en vervolgens precies zo’n jongetje verdwijnt grijpt Frieda in. Kan zij de recherche helpen de dader te ontmasker en het jongetje terug te brengen naar zijn ouders?

Weer een op en top Nicci French boek met een goed plot. Het schrijversduo gaat mee in de gedachten die een lezer kan hebben. Hierdoor word je regelmatig op het verkeerde been gezet. Daarnaast speelt psychologie een belangrijke rol in dit boek, wat het boek in mijn ogen ook echt spannend maakt! Door de vlotte en beschrijvende schrijfstijl leer je de personages goed kennen en heb je het boek zo uit. Het enige jammere is dat het spannende gedeelte erg kort geschreven is.

Lees ook mijn recensie op Books & Kisses

go johny go

Go Johny Go | Paige Toon 7,5

Meg Styles gaat in LA werken als PA voor de bekende rockster Johny Jefferson. Een nieuw leven vol glitter, glamour en swingende feesten. Ze probeert het professioneel aan te pakken, maar Johny maakt het haar niet gemakkelijk. Helemaal niet met zijn slaapkamerogen en strakke lichaam. Hoelang houd Meg dit vol?

Een absolute page-turner. Ik zat er direct in, alleen gebruikte Meg veel bijwoorden wat op een gegeven moment erg irritant werd. Paige Toon heeft een heerlijke schrijfstijl en weet de spanning en romantiek goed neer te zetten. Daarnaast had Toon Meg goed neergezet, ik leefde helemaal met haar mee!

Binnenkort verschijnt mijn recensie op Books & Kisses.

Op het moment lees ik De vrouw die met vuur speelde van Stieg Larsson, het tweede deel van de Millennium trilogie. Welke boeken hebben jullie afgelopen maand gelezen en raden jullie mij aan?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

 1. Aukje

  woensdag 29 januari 2014 om 15:04

  Ik weet niet of ’t helemaal je genre is maar ‘The fault in our stars’ van John Greene is zooo mooi. Lachen en huilen tegelijk en vooral bij elke zin genieten 🙂

 2. Barbara Kuiper

  woensdag 29 januari 2014 om 19:58

  Gaat op mijn lijstje! Zag bij bol.com dat het boek ook erg goed beoordeeld is. Dank je!

 3. Wanda

  woensdag 29 januari 2014 om 22:07

  Blauwe maandag heb ik ook gelezen, net als deel 2 en 3 van deze serie, waarbij ik Blauwe maandag nog steeds het beste vond. Morgen komt mijn blog met gelezen boeken in januari online, voornamelijk thrillers en eentje van John Boyne, 1 van mijn favoriete schrijvers.

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0