Boekenplank #10

zondag 31 mei 2015   /   1

Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar na drie maanden geen letter gelezen te hebben heb ik eindelijk weer een boek uitgelezen. Beter gezegd: in de maand mei heb ik vier boeken aan mijn Reading Challenge kunnen toevoegen. Een omnibus die volgens chicklit.nl beter zou zijn dan Vijftig tinten grijs en eindelijk heb ik het nieuwe avontuur van Becky uitgelezen. Lees vandaag wat ik in mei van mijn boekenplank heb gelezen.

 

De Floor-omnibus De Floor-omnibus | Renee van Amstel

“Floor is een succesvolle high potential bij een telecombedrijf. Ze is begin dertig, leuk om te zien en gezegend met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Op een feestje ontmoet ze Rick, een paar jaar ouder, aantrekkelijk en als registeraccountant bezig met een veelbelovende carrière. Rick is in alle opzichten de ideale man: aantrekkelijk, succesvol, lief en attent. Binnen een uur is Floor hopeloos verliefd en binnen een week hebben ze een relatie en veel, heel veel, seks. Gaandeweg ontdekt Floor dat Rick een tot dan toe nauwelijks ontwikkelde fascinatie heeft voor sm. Er gaat een nieuwe wereld voor beiden open, Floor doet ineens dingen waarvan ze gedacht had die nooit te zullen doen, maar ze geeft zich over zonder terughoudendheid. Ook als Rick weer uit beeld is, gaat ze er helemaal in op. Ze ontmoet Jon, die thuis is in de Japanse bondagetechniek shibari, en het verlangen naar overgave bij haar aanwakkert. Floor komt er echter achter dat ze nog gevoelens voor Rick koestert en heeft daarom, met instemming van Jon, Rick weer toegelaten tot haar seksleven. Ze geniet van haar twee mannen, maar er dringt zich tegelijkertijd een onmogelijke keuze op…”

Deze omnibus heb ik als recensie-exemplaar voor Oh My Book mogen ontvangen. Een goed excuus om uit mijn soort van leesdip te komen. Renee van Amstel zijn schrijfstijl vind ik erg prettig. Hij schrijft beschrijvend en vlot. Je leest de boeken in één ruk uit. De seksscènes zijn erg goed en opwindend geschreven, alhoewel sommige passages mij iets te ver gingen. En de sarcastische humor van Floor kon ik ook erg waarderen, net als het feit dat zij als een zelfstandige en succesvolle vrouw is neergezet. Het enige dat ik in het eerste deel heb gemist is de diepgang, zodat je de personages en hun omgeving beter leert kennen. Wat ik miste in het eerste deel was in deel twee in overvloed aanwezig. In mijn ogen iets te veel van het goede, waardoor de vaart van het verhaal afnam en bepaalde delen saai waren. Daarnaast had er juist in hier iets meer seks, spanning en actie in mogen voorkomen. Het derde deel De extase van Floor is in mijn ogen het beste deel van de omnibus. Deel twee sprak mij het minste aan en is in mijn ogen overbodig. En deel één is voornamelijk gericht op seks. Ik denk dat als Renee van Amstel de drie delen had gemengd tot één boek ik iets enthousiaster zou zijn.

3

shopaholicShopaholic naar de sterren | Sophie Kinsella

“Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is samen met haar echtgenoot Luke en dochtertje Minnie in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Er is zóveel te zien en te doen. Natuurlijk moet Becky ervoor zorgen dat Minnie op de juiste A-lijst peuterschool terechtkomt. Daar is eeneh…helpende hand voor nodig. Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg is niemand echt onder de indruk van Beckys frisse stijl. Dan komt de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywood-gala. Maar wie is die superdunne, superblonde heks aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch Billington!”

Na jaren gewacht te hebben was het eindelijk weer tijd om in het leventje van Becky te stappen. En het voelde als vanouds. Ik heb weer genoeg momenten hardop gelachen, maar ook plaatsvervangende schaamte gevoelt. Hoe fijn dit boek ook is, ik kon het makkelijker wegleggen dat de vorige Shopaholic-boeken. Waarschijnlijk door de herhaling. Becky maakt weer soortgelijke, stuntelige acties als in de eerder verschenen boeken van deze serie. En ze praat nog steeds alles wat scheef is recht. Dit zorgde enerzijds voor herkenbaarheid, anderzijds werd het daardoor ook eentonig. Maar dat mag de pret niet drukken, het blijft een heerlijke chicklit. Vooral het laatste gedeelte in het boek vond ik leuk te lezen, ik ben erg benieuwd naar het vervolg.
CM

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Marjolein

    dinsdag 30 juni 2015 om 15:06

    Shopaholic naar de sterren lijkt me erg leuk om te lezen! Ga hem zeker in mijn achterhoofd houden. x

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0