Boekenplank #11

woensdag 1 juli 2015   /   0

Goodreads is deprimerend en frustrerend. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een geweldige site, maar zodra ik achterop loop met mijn reading challenge is het verreweg van motiverend. En dat terwijl ik zo perfectionistisch ben en mijn doel voor dit jaar redelijk laag heb gesteld. “Gelukkig” (ahum) brak de maand juni aan en was ik veroordeeld tot een intense relatie met mijn geliefde bank. Met als resultaat: negen boeken uitgelezen. En daar kwam Goodreads met het magische nieuws: 4 books ahead of schedule.

In totaal hebben zeven chicklits, één zelhulpboek en één young adult in juni op mijn boekenplank gestaan. Lees vandaag welke boeken je volgens mij juist wel of niet mee moet nemen in je koffer.

Ik hou van-serie | Lindsey Kelk

ik hou van 1“New York, The Big Apple. Welke plek is beter om over je gebroken hart heen te komen? Angela Clarke pakt het eerste vliegtuig als ze haar verloofde betrapt met een andere vrouw tijdens de bruiloft van haar beste vriendin. Eenzaam en alleen staat ze enkele uren later voor een willekeurig hotel in Manhattan. Ze raakt al snel bevriend met Jenny, de receptioniste van het hotel. Samen verwerken ze Angela’s liefdesverdriet met shoppen, cocktails en naar de sauna gaan. Ze date met twee mannen tegelijk en geniet met volle teugen van haar nieuwe vrijheid. Als Angela een baan krijgt als blogger bij een hip tijdschrift lijkt haar leven weer helemaal op orde te zijn. Haar blog over daten in New York is al snel een groot succes en wordt binnen no time door iedereen gelezen. Ook door haar twee mannen…”

Deze boeken moet je lezen! Mits je natuurlijk net zo dol op chicklits bent als ik. Onvoorstelbaar dat ik een aantal delen al een paar jaar in mijn kast had staan en nog nooit gelezen heb. Het verhaal heeft vaart, humor en drama. Lindsey Kelk neemt je mee naar New York, Hollywood, Parijs, Las Vegas, Londen en nog een keer New York, alsof je er zelf bent. Dat in combinatie met de geweldige, klungelige en impulsieve personages Angela en Jenny zorgt ervoor dat je het boek niet meer weg kunt leggen en dat je alle zes delen in één ruk uitleest.

5

Je bent geweldig | Jill Mansell

jill mansell“Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven. Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen. Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat. Je bent geweldig begint als Hallie in een taxi zit. Er is een donor gevonden en ze krijgt nieuwe longen. Maar van wie?”

Drie verhaallijnen die uiteindelijk samenkomen door donorregistratie. Klinkt als een tranentrekker met hartverscheurende romantiek. Helaas is het tegendeel waar. De drie verhaallijnen zijn oppervlakkig en allemaal net iets te toevallig, waardoor je de personages slecht tot niet leert kennen. De romances die ontstonden waren vaak tussen twee tegenpolen. Enerzijds te mooi om waar te zijn, anderzijds vind ik het een mooie gedachte. Liefde is niet perfect. Daarnaast wordt donorregistratie in mijn ogen iets te luchtig neergezet, hierdoor mist het verhaal zijn diepgang. Voor mijn gevoel ging het allemaal iets te gemakkelijk. Alhoewel ik niet heel enthousiast over het verhaal ben, had ik het boek redelijk vlot uit. Jill Mansell haar schrijfstijl blijft natuurlijk erg fijn. Je bent geweldig is een feelgood-roman die af en toe een glimlach op je gezicht tovert.

3

Schrijven kreng! | Lisette Jonkman

schrijven, kreng“Tips & trucs van de grappigste schrijfster van Nederland. Voor iedereen die bruist van de ideeën, maar bang is voor de knipperende cursor. Je wilt een romantisch, grappig en meeslepend verhaal schrijven, maar hebt geen idee waar je moet beginnen? Of misschien zit je vast in een verhaal en kun je wel wat tips gebruiken om verder te gaan? Schrijfster Lisette Jonkman deelt haar tips, blunders en misstappen met je. Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: verder met dat manuscript!”

Een studieboek in chicklit-vorm. Dat was mijn gedachte toen ik het boek dicht sloeg. Ik had niet verwacht dat een boek met zo’n hysterische opmaak en waarin het woordje poep meerdere malen om je oren wordt geslingerd zo motiverend kan zijn. Ik heb direct een pen gepakt en had al vrij snel een aantal pagina’s volgeklad. Schrijven kreng! heeft mij op nieuwe ideeën gebracht. Als het schrijven even niet lukt moet je dit boek gaan lezen. Gegarandeerd dat je na het lezen van de eerste pagina’s over je dip heen bent. Verwacht niet een boek met alle regeltjes over hoe het moet, maar word geïnspireerd.

CM

 

De prinses | Kiera Cass

prinses“Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.”

Na een moeizaam begin zat ik aan het eind van het boek weer helemaal in het verhaal en baalde ik dat het uit was. Ik vond Eadlyn vooral verwend en onuitstaanbaar, daarnaast vond ik sommige delen van het verhaal erg lijken op de eerdere delen en daardoor erg voorspelbaar. Gelukkig kreeg het verhaal een twist waardoor het weer mijn volle aandacht had en ik niet kon stoppen met lezen. Alhoewel ik vind dat de eerste delen beter zijn en de serie na het derde deel had moeten stoppen, kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ik ben benieuwd naar hoe het verder gaat met Eadlyn, Maxon en America en wil alleen maar meer, meer en meer weten over hun levens.

CM

Welke boeken hebben jullie in juni gelezen en raden jullie mij aan?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0