Boekenplank #12

zondag 2 augustus 2015   /   1

De #OHMYBOOKATHON, een boek die iets minder aanspreekt en leerwerk. Een aantal leesontwijkende smoezen waarom ik iets minder dan verwacht heb gelezen deze maand. Vier boeken hebben mijn boekenplank gepasseerd. Waaronder een young adult, roman en thriller. Lees vandaag welke aan- en afraders ik heb. Lees vandaag welke boeken je absoluut moet toevoegen aan je TBR-stapel of welke boeken je niet per se hoeft te lezen.

Ja ik wil nietJa ik wil niet | Eliza Kennedy

“Maak kennis met Lily Wilder: New Yorker, impulsieve, goedgebekte vrouw die van een drankje (of vijf) houdt. Een stralende aanstaande bruid, maar beslist niet van plan monogaam te zijn. Haar verloofde Will is een lieve, intelligente archeoloog. Lily is dol op Will, maar of ze ook echt van hem houdt? Will houdt zonder twijfel van Lily, maar weet hij wel wie ze echt is? Naarmate de huwelijksdag nadert, groeit Lily’s twijfel. De mooiste dag van haar leven dreigt om te slaan in haar allergrootste vergissing.”

Eliza Kennedy laat je nadenken over monogamie. En nu is het een keer niet de man die de misstappen in een relatie begaat maar de vrouw. Eindelijk een chicklit die een keer anders dan anders is. Door de humor wordt het onderwerp: monogamie, niet te zwaar beladen en leest het gemakkelijk en luchtig door. Je moet even door het begin komen, maar als je dat lukt zal Eliza Kennedy je verassen.

3

onvoorwaardelijk1Onvoorwaardelijk | Colleen Hoover

“Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?”

Wauw! Colleen Hoover is goed. Retegoed. Door haar schrijfstijl word je in het verhaal getrokken en dat laat je niet meer los tot de laatste pagina is omgeslagen. Daarnaast weet Hoover weer perfect haar stempel, haar signature, te drukken op dit boek. Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken die vanuit twee verschillende perspectieven worden verteld, heden en verleden. En hoe ze dat doet vind ik fantastisch. Na Sterrenhemel had ik ook niet anders verwacht. Ondanks dat het verhaal Onvoorwaardelijk redelijk voorspelbaar en niet heel origineel is, is het een boek die een lach op je gezicht tovert, een traan over je wang laat rollen en vlinders in je buik bezorgd. Een absolute summer must read!

5

het meisje in de treinHet meisje in de trein | Paula Hawkins

“Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?”

VN thriller van het jaar 2015. Als een boek zo’n titel krijgt moet ik het gewoon lezen. Helemaal na alle lovende recensies die ik heb gelezen. Maar zo spannend en totaal onvoorspelbaar als Tess Gerritsen doet geloven vond ik het niet. Het is een goed boek, leest gemakkelijk door en heeft een lichte spanningsboog. Maar het boek is ook redelijk voorspelbaar. En misschien dat daar ene beetje mijn teleurstelling ligt. Ik had de op het puntje van je stoel zitten spanning verwacht.

CM

100 Gelukkige dagen

100 Gelukkige dagen | Fausto Brizzi

“Wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had? Lucio zwiert door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed. Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu? Lucio besluit om ondanks alles gelukkig te zijn. Om zijn kinderen mooie herinneringen te kunnen geven, en de goede kanten van het leven te vieren. Maar kan hij wel betekenis geven aan het laatste stuk van zijn leven zonder zijn echte liefde, Paola?”

Nog zo’n boek waar iedereen vol lof over is. Diepgang, meeslepend en een geweldige verhaallijn als ik de recensies mag geloven. Zelf vond ik het verhaal iets traag op gang komen, het leven van Lucio kabelde wat voort en niets heftigs stond te gebeuren. Totdat natuurlijk het vreselijke nieuws. Ik had verwacht dat hij van het ene uiterste in het andere uiterste terecht zou komen, het motto: live on the edge zou hebben en pas later zou realiseren wat zijn echte leven waard was. Echter steekt het boek totaal anders in elkaar. De eyeopeners in het boek zijn erg goed, maar ik had toch liever iets meer hysterie gezien.

3

Welke boeken raad jij mij aan?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Wanda

    zaterdag 15 augustus 2015 om 23:33

    Het meisje in de trein ben ik ook erg benieuwd naar na al die lovende recensies.

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0