Boekenplank #13

zondag 4 oktober 2015   /   0

Ik maak overal lijstjes van: boodschappen, boeken die ik wil kopen, dingen die ik wil doen voor mijn dertigste en ga zo maar door. Als ik zo gek ben op lijstjes, waarom zou ik niet een TBR-lijst per maand opstellen? Zo gezegd, zo gedaan. En het werkt! Blijkbaar werkt het dat ik, nadat ik een boek uit heb, niet hoef na te denken welk boek is als volgt ga lezen. Ik volg gewoon mijn lijstje. In september hebben uiteindelijk vier boeken mijn boekenplank gepasseerd.

grey

 

Grey | E.L. James

“Bekijk de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E L James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?”

Mijn verwachtingen waren na de eerste drie delen van deze serie torenhoog. Tevergeefs.Ik had gehoopt op meer achtergrondinformatie over Grey. Ik wilde weten hoe zijn jeugd was, hoe hij bij zijn huidige familie terecht was gekomen en hoe hij precies in de klauwen van Elena is gekomen. Maar dat alles kwam niet aan de orde. Je krijgt meer informatie over zijn nachtmerries en dromen, hierdoor kom je iets meer te weten over zijn moeder en hoe zijn jeugd is geweest, maar daar blijft het bij. Het boek bleek een slap aftreksel te zijn van het eerste deel: Vijftig tinten grijs. Bepaalde gedeeltes leken compleet gekopieerd uit het eerste deel. Daarnaast vond ik het op de één of andere manier, kan het niet goed onder woorden brengen, te vrouwelijk geschreven. Aan de ene kant is Grey heel dominant, maar aan de andere kant is het een softie. In mijn ogen is het softie-gedeelte iets te vrouwelijk geschreven. Niet dat ik zo goed weet hoe het mannelijke brein werkt, maar zelf had ik het denk ik iets anders gedaan. Wel las het boek als een trein, de schrijfstijl blijft erg prettig, vandaar dat ik het boek toch nog met een 3 sterren beoordeelde.

3

dedeal

De deal | Michelle Miller

“De New Yorkse bankier Tara Taylor krijgt de kans van haar leven. Ze komt in een high profile-team terecht om de beursgang te begeleiden van de meest prominente start-up van Silicon Valley, die de populaire datingapp Hook heeft ontwikkeld. Eindelijk mogelijkheden voor haar om door het glazen plafond van Wall Street te breken. Het team wordt geleid door de sexy en ervaren onderhandelaar Todd Kent. Samen beginnen ze aan een race tegen de klok om de deal van de eeuw te sluiten. Maar in Silicon Valley gaat alles anders dan verwacht. En dan zet de dramatische dood van een jonge vrouw het sluiten van de deal op scherp…”

Het boek dat als een serie moet lezen. Die uit 12 afleveringen met 12 cliffhangers bestaat. Ik had een boek met vaart verwacht, waarbij je af en toe zelf moet schakelen om het bij te kunnen houden. Jammer genoeg begon het verhaal heel traag. Door de grote hoeveelheid personages duurde het even voordat ik in het verhaal zat. Maar toen las het als een trein. Het is een modern en origineel verhaal, helemaal van deze tijd. En zoals recensies aangeven heeft het boek een beetje van The Wolf of Wall Street en The Social Network. Daarnaast zit er een inimini beetje Sex and the City in, maar dat had van mij wel meer gemogen. Het einde viel mij wel weer iets tegen. Het is aan de ene kant open, hierdoor weet je dat er een vervolg moet komen. Aan de andere kant werd een andere verhaallijn afgesloten, terwijl die voor mijn gevoel anders had mogen aflopen. Misschien klinkt dit alles vaag, maar kan natuurlijk ook niet te veel verklappen. Ik ga in ieder geval het vervolg lezen, zo nieuwsgierig heeft dit boek mij wel gemaakt.

3

zomerhitte

Zomerhitte | Marijke Verhoeven

“Een schildercursus in het heuvelachtige Limburg loopt heel anders dan Laura had verwacht… Een peperdure schildercursus in het Limburgse Heuvelland is volgens hartsvriendin Lucy de beste remedie voor Laura’s gebroken hart. Tot haar eigen verbazing vindt Laura al snel afleiding bij de charismatische cursusleider Philip Cools, die als een blok voor haar valt. Zij  inspireert hem tot het maken van prachtige meesterwerken. Maar dan blijkt dat Philips mooie verhalen niet helemaal zuiver zijn en dat in het broeierige en artistieke gezelschap Philip niet de enige is die iets te verbergen heeft.”

Het laatste boek op mijn TBR-lijst voor september en nieuwste boek geschreven door Marijke Verhoeven. Het verhaal had weer, zoals je van Verhoeven kunt verwachten, alle ingrediënten voor een ‘hete thriller’: lust, seks, mysterie. En toch miste ik iets. Het was iets te voorspelbaar en daardoor vond ik het af en toe saai worden. Begrijp mij niet verkeerd, het is een heerlijk boek en een redelijk leuk verhaal. Maar dat komt grotendeels door de schrijfstijl van Marijke Verhoeven. Ik had misschien iets te veel gehoopt dat ze mij weer wist te verrassen, net zoals ze heeft gedaan met het eerste boek dat ik van haar heb gelezen: Onder mijn huid.

3

verrukkelijk

 

Verrukkelijk! | Ruth Reichl

“Billie Breslin reist naar New York om daar bij het iconische food magazine Delicious! te gaan werken. Ze vindt al snel haar plek tussen de kleurrijke collega’s van het tijdschrift en is overdonderd door de geweldige culinaire scene in downtown New York. Maar dan wordt Delicious! plotseling opgeheven. Billie kan nog even aanblijven in het lege kantoor, om de teleurgestelde lezers te woord te staan. Tot haar verbazing levert deze eenzame klus een bijzondere ontdekking op. In een afgeschermd deel van de bibliotheek vindt ze brieven uit de Tweede Wereldoorlog: geschreven door de twaalfjarige Lulu Swan, aan de legendarische chef James Beard. De brieven van Lulu bieden Billie niet alleen een nieuwe kijk op de geschiedenis, maar geven ook een gevoel van verbondenheid met het jonge meisje…”

New York, food, tijdschriftenwereld en de Tweede Wereldoorlog. Klinkt als een heerlijke combinatie. En dan die geweldige omslag. Dit boek kon ik natuurlijk niet links laten liggen. Maar wat ik nu echt van dit boek vind, weet ik nog niet. De schrijfstijl vond ik niet zo fijn als de drie boeken hier boven, maar verder wel prima. De onderwerpen spraken mij enorm aan. Met name ook doordat er meer diepgang werd gegeven aan dit verhaal, door de brieven uit het verleden. En het verhaal vond ik niet te voorspellend, een enorme pluspunt. Aan de andere kant had ik weer het gevoel dat Reichl met haar afgeschermde bibliotheek iets te veel fantasie in het verhaal wilde gooien. Jammer, maar tegelijkertijd had het ook wel weer iets. De verhaallijn met Sal vond ik echt geweldig. Wat een heerlijke man is dat. Daarentegen vond ik het verhaal en teven de romantiek weer te abrupt eindigen. Ik ben er in ieder geval nog niet over uit wat mijn mening is, maar ik ben in ieder geval niet laaiend enthousiast.

3

September is een drieëncultuur. De boeken die ik heb gelezen waren niet verbijsterend slecht, maar ook niet waanzinnig goed. Omdat afgelopen maand zo goed ging, heb ik besloten gelijk weer drie boeken te selecteren voor mijn TBR-lijst van oktober. Deze maand wil ik een Engels boek lezen: Baby be mine van Paige Toon. Op aanraden van mijn zusje wil ik: Bij Starbucks heet ik Amy van Els Quaegebeur, lezen. En tot slot wil ik Anna & de French kiss van Stephanie Perkins lezen. Als dat allemaal lukt, zou ik in oktober mijn Reading Challenge voor 2015 behalen!

Welke boeken hebben jullie in september gelezen?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0