Boekenplank #15

zondag 31 januari 2016   /   0

Hardlopers zijn doodlopers, toch? Dat dacht ik ook. Laat ik het in ieder geval hopen, want tot gisteren heb ik amper een letter gelezen en januari is toch al bijna weer voorbij. Gelukkig heeft deze maand toch nog één boek mijn boekenplank gepasseerd. Lees vandaag of Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy een aanrader is.

Charlotte de MonchyEnkeltje Ierland | Charlotte de Monchy

“Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…”

Het eerste boek die ik van Charlotte de Monchy heb gelezen: Zes maanden zonder, heeft mij uit een leesdip gehaald. Dus ik hoefde ook niet lang na te denken of ik dit boek wilde lezen. Dankzij Hebban kreeg ik de mogelijkheid hier toe. Vrijdag was het boek binnen, zaterdag ben ik er in begonnen en was het boek ook uit.

De omslag van het boek is in dezelfde stijl van haar eerste boek: deels een foto en deels geïllustreerd, vrolijke kleuren en alleen het onderlichaam is te zien. Hierdoor zou het boek mij opvallen, maar dit is absoluut niet de doorslaggevend. Ik vind het ergens een iets kinderlijke voorkant hebben. De achterflaptekst en schrijfster maken mij enthousiaster.

Een feelgood roman over vriendschap, onbereikbare liefdes en dromen najagen. Dat ik binnen een dag Enkeltje Ierland uit heb gelezen, zegt natuurlijk al genoeg. De schrijfstijl is meeslepend, beschrijvend en toch vlot. Ondanks dat het verhaal redelijk voorspelbaar is, je weet al snel hoe het eindigt, ben ik een paar keer verrast en gaat het niet vervelen. Een aanrader dus!

CM

Welk boek, die jij in januari hebt gelezen, raad jij aan?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0