Boekenplank #17

zondag 3 juli 2016   /   1

En er is alweer een half jaar voorbij. Begin dit jaar had ik mij een leesdoel gesteld van 33 boeken. Aangezien dit het aantal is dat ik vorig jaar heb gelezen en omdat ik mijzelf wil motiveren om meer te lezen en daardoor meer ontspannen, zou dit moeten lukken. Nu we juni achter ons laten, moet ik zestien boeken hebben gelezen. Als ik tenminste op schema wil liggen. Lees vandaag hoe het met mijn reading challenge is en welke boeken ik jou aanraad.

You have read 11 of 33 books. 5 Books behind schedule. Dat gaat nog niet echt de goede kant op, maar goed het is een doel die ik heb gesteld om meer te ontspannen. En als ik mijzelf moet dwingen om te lezen, is het alsnog niet relaxed. Omdat ik in juni nog maar één boek heb gelezen en omdat ik de laatste drie maanden geen boekenplank online heb gezet, heb ik besloten om de beste drie boeken van de afgelopen maanden in deze boekenplank te plaatsen.

JSIn de familie | Joyce Spijker

“Nina Satijn is een jonge fotografe, op zoek naar haar plek in het leven. Ze is single na een lange relatie en vindt steun bij haar oma Emma, die haar na de vroege dood van haar moeder voornamelijk heeft opgevoed. Nina’s vader Boudewijn, minister van Justitie en Veiligheid en bij een volgende kabinetsperiode in de race voor het premierschap, heeft zich tijdens de opvoeding nauwelijks om haar bekommerd en hertrouwde al snel met de mooie Marsala. Als Nina op een dag bij Emma op bezoek gaat, vindt ze haar op de grond in de woonkamer in haar huis in Wassenaar. Vermoord. Ze besluit alles op alles te zetten om de dader te vinden en de dood van haar geliefde oma te wreken.”

Spannend, meeslepend en goed plot. In de Familie is een geweldig boek. In korte hoofdstukken wordt elke keer vanuit een andere personage geschreven: Marsala, Nina en Lars. Iets wat ik soms als storend kan ervaren, maar in dit boek absoluut niet het geval was. Daarnaast wordt de spanning goed opgebouwd en zitten er voldoende cliffhangers in om het spannend en mysterieus te houden. Ik heb zelfs een paar keer geswitcht van dader. Het enige waar het in mijn ogen iets aan ontbrak is romantiek, maar dit kleine kritiekpuntje is te verwaarlozen en het boek valt natuurlijk in de categorie thriller. Dus dat had ik kunnen verwachten. Leuk detail: de kleine knipoog die Spijker geeft naar haar eerste boek Spotlight. Maar dit boek vind ik verreweg haar beste tot nu toe.

CM

misschien ooitMisschien ooit | Colleen Hoover

“Misschien ooit van Colleen Hoover neemt je mee in de onwaarschijnlijke liefde tussen een dove singer-songwriter en het meisje dat hem uit zijn writer’s block helpt. Een heerlijk boek voor iedereen die houdt van een Amerikaanse setting, knetterende vonken en een achtergrond van songteksten en muziek. Auteur Colleen Hoover bracht samen met Griffin Peterson een soundtrack uit met de nummers uit Misschien ooit, gratis te beluisteren op maybesomedaysoundtrack.com. Dus kruip op de bank, druk op play, sla het boek open en beleef Misschien ooit.”

Heb je nog nooit iets van Colleen Hoover gelezen? Dan moet je direct een boek van haar aanschaffen of naar de bieb rennen, want ze is geweldig. Tot nu toe heb ik al haar boeken gelezen en ik kan ze stuk voor stuk niet wegleggen. Misschien ooit is een boek die je raakt, je meesleept van het begin tot het eind, maar die wel voorspelbaar is. Gelukkig wist Colleen Hoover mij nog een beetje te verrassen met een aantal hobbels en bobbels die in de weg liggen. Het verhaal draait grotendeels om Sydney, die wordt bedrogen door haar vriend en Hunter, de muzikale man die doof is. Daarnaast heeft dit boek een leuke extra, een soort nieuwe dimensie toegevoegd aan een boek: een playlist die past bij het verhaal.

CM

Alles-of-nietsAlles of niets | Gillian King

“Alles of niets! is een gelaagde feelgoodroman van topauteur Gillian King. Leef mee met Nikki, die in de trein de aantrekkelijke Thijs ontmoet. Ze is op slag over haar ex heen. Enige probleempje: Thijs heeft een vriendin. Die óók al ervaring heeft met vreemdgaan. Tja, de liefde is en blijft een slagveld… en Gillian King laat absoluut niet iedereen ongeschonden uit de strijd komen. De Haagse auteur is op haar best in mozaïekverhalen, zoals ook bleek in haar eerdere bestsellers Zestig dagen en Zwart-wit.”

Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: Nikki en Roos. De vertelperspectieven wisselen elkaar per hoofdstuk af, hierdoor krijgt het verhaal meer diepgang en krijg je meer inzicht in de levens van de personages. Ondanks dat er vanuit twee perspectieven wordt geschreven vind ik Nikki haar verhaal leidend. Nikki is een enorme lieverd, maar ook een pain in the ass. Wow, ik heb me serieus nog niet eerder zo erg geërgerd aan vrouwelijke hoofdrolspeelster. Bee is Nikki haar beste vriendin en die had van mij af en toe iets meer de spiegel voor mogen houden, ze was soms zo obsessief bezig. En dan de man in het boek: Thijs. De ‘te mooi om waar te zijn’ man, die op het juiste moment in haar leven komt. Één probleem: hij heeft een vriendin, Roos. De verhaallijn tussen hun vind ik smullen. Het is pakkend, begrijpelijk en klopt gewoon. De verhaallijn over Nikki en haar ex vind ik iets half uitgewerkt. Het einde is geweldig en verrassend. Het kan niet echt de definitie hebben van: eind goed al goed. Maar ergens klopt het gewoon. Alhoewel, ik vind het wel een open eind. Ik ben wel benieuwd hoe het verder afloopt.

CM

Welke boeken raad jij mij aan?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Eveline

    maandag 11 juli 2016 om 21:29

    Ik vond ‘In de familie’ zo’n geweldig boek!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0