Boekenplank #2

vrijdag 28 februari 2014   /   2

Waardeloos. Zo veel als ik de ene maand lees zo weinig heb ik in februari gelezen. En dat komt door het boek De vrouw die met vuur speelde, het tweede deel van de Millennium trilogie. Door de gedetailleerde schrijfstijl komt het verhaal traag opgang en mist het (nog) de spanning waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten. Kortom: het boek is nog niet uit. Daarom bespreek ik deze keer maar één boek van de boekenplank: Miss Verstand.

Miss Verstand

Miss Verstand | Astrid Harrewijn 8

Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vrienden en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma. Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi.

Miss Verstand is weer een heerlijke feelgood chicklit boordevol romantiek, humor en spanning. Als je er eenmaal in begint kun je niet meer stoppen en heb je het binnen de kortste keren uit. Het boek gaat over keuzes maken, over vallen en weer opstaan, je eigen pad bewandelen en die gaandeweg bijstellen. Zo overkomt ook Iris, de hoofdpersoon van dit boek, veel misverstanden door haar naïviteit. Het leuke aan Iris vind ik dat bijna iedereen haar wel als vriendin wil hebben. Het verhaal is wel enigszins voorspelbaar, maar dat kan de pret niet drukken. 

Welke boeken hebben jullie afgelopen maand gelezen en raden jullie mij aan?

Lees ook mijn recensies op Books & Kisses.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

 1. Annelieke

  zaterdag 1 maart 2014 om 14:30

  Ik heb deze maand onder anderen Cress van Marissa Meyer en Unravel Me van Tahareh Mafi gelezen die ik erg kan aanraden. Allebei de series waarin ze behoren zijn fantastisch!

 2. Wanda

  zondag 2 maart 2014 om 12:31

  Ik heb al een paar keer met dit boek in handen gestaan maar het is er nog steeds niet van gekomen, is ook niet het genre wat ik normaal lees, dus vandaar de twijfeling…
  Mijn lijstje van gelezen boeken in februari staat op mijn blog en van dat rijtje kan ik je zeker Het Vergeten Kamp van Pauline Kok aanraden! Gaat over haarzelf als 10-jarige meisje in een kamp in Indonesië, erg ontroerend om te lezen!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0