Boekenplank #3

zondag 30 maart 2014   /   0

Eén boek verder en weer een maand om. Inderdaad mijn doel om meer te lezen in de maand maart is finaal mislukt. Omdat ik niet veel verder kwam in het boek De vrouw die met vuur speelde van Stieg Larsson ben ik, zoals je hebt kunnen zien op mijn boekenplank, in twee andere boek begonnen: Jan en Saskia over seks en liefde van Saskia Noort en Jan Heemskerk en Ooit, misschien van Lauren Graham. En daar heb ik dus ook nog maar één boek van uit.

SN & JH

‘Waarom krijgen vrouwen altijd hun zin? Houden mannen alleen van grote borsten? Waarom vallen vrouwen op oude mannen? In het strijdperk van de seksen zijn er veel vragen waarop iedereen het antwoord wil weten, maar die niemand durft te stellen. Saskia Noort en Jan Heemskerk besloten dat het maar eens afgelopen moet zijn met al die terughoudendheid. Zelden gaf een boek zo schaamteloos en openhartig inzicht in de drijfveren van de andere sekse. Een onmisbare gebruiksaanwijzing voor elk liefdesavontuur – of het nu een langlopend huwelijk is of een vrolijke onenightstand. Wat vinden mannen en vrouwen nou écht van elkaar? In een onverbiddelijk eerlijke briefwisseling over vijftig uiteenlopende onderwerpen geven de favoriete thrillerschrijfster van Nederland en de hoofdredacteur van Playboy voor eens en altijd openheid van zaken.’

Jan & Saskia over seks en liefde | Saskia Noort en Jan Heemskerk 8

Normaal gesproken ben ik geen grote fan van columnbundels, maar door de hilarische briefwisselingen van Jan Heemskerk en Saskia Noort in de LINDA. was ik om. Door de herkenbare vraagstukken en de rake antwoorden die ze elkaar gaven lag ik regelmatig in een deuk of had ik een oja-momentje. Beide schrijvers hebben een vlotte, rake en scherpe schrijfstijl. Dat, samen met de korte hoofdstukken (één briefwisseling per hoofdstuk), zorgt ervoor dat je rap door het boek vliegt. Ik vond het ook heerlijk om het boek in de trein te lezen. Het is een dun boekje, dus niet te zwaar, en door de korte hoofdstukken eindig je niet ergens midden in het verhaal waar het net spannend begint te worden. Maar dat vind ik ook tevens het nadeel aan een columnbundel. Ik was niet geneigd om constant door te lezen en dat is juist wat ik heerlijk vind aan boeken.

Lees mijn volledige recensie op Books & Kisses.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0