Boekenplank #4

zondag 4 mei 2014   /   1

Nog niet eerder heb ik deelgenomen aan een leesmarathon. Maar afgelopen week was het dan zover. Samen met de meiden van Books & Kisses heb ik een Read-A-Thon georganiseerd en dan moet je natuurlijk zelf ook meedoen. Heel fanatiek heb ik, ondanks mijn leesdip, mijn doel gesteld op één boek uitlezen en twee nieuwe exemplaren lezen. En het gaat goed, ik heb nog net in april Ooit, misschien van Lauren Graham uitgelezen en het eerste boek van de maand mei is ook uit:  Zes maanden zonder van Charlotte de Monchy. En het mooiste is: ik ben over mijn leesdip heen!

De boekenplank is iets later dan normaal en op mijn site is het de laatste tijd wat stiller. Dit komt mede door mijn dipje en alle organisatorische activiteiten voor de Books & Kisses Read-A-Thon. Vandaag trap ik weer af met het boek die ik gelezen heb in de maand april. Zoals jullie in bovenstaand stukje hebben kunnen lezen zullen er weer meer boeken verschijnen op de boekenplank in de maand mei.

ooit, misschien“Franny Banks had zichzelf drie jaar de tijd gegeven om het te gaan maken als actrice. Nu gaan de laatste drie maanden in. Ze kwam ooit naar New York met dromen over Broadway, maar haar fanclub telt nog maar twee leden (haar huisgenoten Jane en Dan) en om haar huur te betalen werkt ze als serveerster in een Comedy Club. Franny wil haar droom om de volgende Diane Keaton of Meryl Streep te worden nog niet laten varen. Maar haar bankrekening slinkt, haar agent belt niet meer, en haar vader wil eigenlijk dat ze naar huis komt om met haar geweldige ex-vriend te trouwen. Franny besluit nog één laatste poging te wagen om ‘ooit’ te veranderen in ‘nu’.”

Ooit, misschien | Lauren Graham 5

Ik ben zo blij dat het boek uit is en dat is geen goed teken. Na een behoorlijke tijd mocht ik van mijzelf eindelijk weer een nieuw boek kopen. Dat werd Ooit, misschien van Lauren Graham. Ik wilde van mijn leesdip afkomen en voor mij werkt niets beter dan een nieuw boek te kopen van het genre chicklit of roman. Gezien de achterflap en de schrijfster was ik helemaal overtuigd dat dit een heerlijke roman zou zijn. Ik bedoel Lauren Graham is zelf actrice en weet vast en zeker in wat voor gekke en aparte situaties een aanstormende actrice terecht kan komen. Helaas is niets minder waar en was ik blij dat ik eindelijk het boek uit had.

Het verhaal had de juiste ingrediënten voor een goed boek, maar die zijn in mijn ogen niet goed genoeg uitgewerkt. Het duurde en duurde maar voordat het verhaal een beetje opgang kwam, het leven van Franny waar het verhaal om draait, kabbelde maar wat voort. Het verhaal was niet grappig, meelijwekkend of enorm romantisch. Het riep bij mij geen enkel gevoel op. Toch heb ik het boek uitgelezen, omdat het boek mij op de één of andere manier wist te triggeren. Er moest toch iets (schokkends) gebeuren in het leven van Franny?! Helemaal niets. Franny kreeg geen sterallures, hoefde geen idiote of gekke audities te doen en iedereen bleef haar trouw steunen. Na ongeveer driekwart van het boek kwam er een kleine wending in het verhaal, niet heel schokkend, maar dat maakte het wel weer iets leuker om te lezen. Natuurlijk was dat van korte duur, want toen was het boek uit.

Ooit, misschien is in mijn ogen vrij saai en oppervlakkig. Ik miste de romantiek, spanning en humor. Daarnaast is het verhaal slecht uitgewerkt er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden! het boek krijgt van mij een 5, meer voor de schrijfstijl dan het verhaal. Ik zou het ook niet snel iemand aanraden te lezen.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Wanda

    zondag 4 mei 2014 om 18:33

    Jammer dat het boek je tegenviel, maar soms kan dat gebeuren natuurlijk. Chicklits spreken mij vaak al niet echt aan, ik lees voornamelijk thrillers, oorlogsboeken of literatuur wat daar dan ook voor door mag gaan…

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0