Boekenplank #5

zaterdag 4 oktober 2014   /   2

Eindelijk weer een nieuwe boekenplank. Na het oersaaie boek: Ooit misschien van Lauren Graham, dat ik in april heb gelezen, heb ik gelukkig de smaak weer te pakken. Ik ben inmiddels 16 boeken verder. Aangezien dat een beetje te veel is voor in één blogpost deel ik vandaag mijn top vier van deze stapel met jullie.

bp1

De waarheid over de zaak Harry Quebert | Joël Dicker

“New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer’s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola’s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry’s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht. In De waarheid over de zaak Harry Quebert verbindt Joël Dicker op indrukwekkende wijze een intrigerende moordzaak met een gevoelig geschreven verhaal over schrijverschap, onzekerheid, ambitie, vriendschap en liefde.”

Nadat De Wereld Draait Door De waarheid over de zaak Harry Quebert tot het tot boek van de maand januari had uitgeroepen, ik de recensies op het internet las en van familie de tip kreeg om dit boek te lezen wist ik: dit boek moet ik lezen. Mijn nieuwsgierigheid groeide en toen ik eindelijk tijd had heb ik het boek van Joël Dicker direct geleend. Zou dit dan het meesterwerk van 2014 zijn? Ja dat is het! Wauw. Het boek is ontroerend, meeslepend, mooi, verdrietig en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is bijna niet in woorden uit te drukken hoe goed De waarheid over de zaak Harry Quebert is en hoe mooi Joël Dicker haat, liefde en vriendschap heeft beschreven. Hoe eenzaam Marcus Goldman is, hoe diep de liefde van Quebert gaat voor een minderjarig meisje en hoe gehaat je kunt zijn in een op het eerste oog, klein en onschuldig dorpje. Ik zeg lezen!

Lees mijn uitgebreide recensie op Books&Kisses.

5

Zes maanden zonder | Charlotte de Monchy

Als je op je achtentwintigste nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan. Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfectie locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan beter plan. Die impulsieve beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.”

Dit boek kan niet ontbreken in mijn lijstje, aangezien het mij uit mijn leesdip heeft gehaald. Het debuut van Charlotte de Monchy: Zes maanden zonder, is een heerlijke chicklit van Nederlandse bodem. Een herkenbaar verhaal waarin een jonge meid op zoek gaat naar zich zelf en wat ze wil in het leven. De vlotte en toch beschrijvende schrijfstijl zorgt ervoor dat je het boek in één keer wilt uitlezen. Kortom: een absolute must-read voor chicklit-liefhebbers.

Lees mijn uitgebreide recensie op Books & Kisses.

5

bp2

Rozengeur en zonneschijn | Jill Mansell

“Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St Carys. Ze heeft besloten dat ze niet meer aan een relatie gaat beginnen. Dat is in het verleden al bijna fataal afgelopen en dat wil ze niemand meer aandoen. Wanneer ze Josh Strachan ontmoet, de nieuwe eigenaar van het gezellige chique hotel Mariscombe House, voelt ze – tegen haar zin – een onmiskenbare aantrekkingskracht. Toch houdt ze koppig vol met afwijzen, hoe vaak Josh haar ook mee uitvraagt. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinnydippen? In de loop van de zomer wordt Sophie stapelverliefd op Josh en hij op haar, maar kan Sophie haar verleden opzijzetten?”

Mensen die mij kennen weten inmiddels wel dat Jill Mansell één van mijn favoriete chicklit-schrijfsters is. Normaal gesproken weet ze mij elke keer weer te verrassen met een niet al te standaard chicklit-verhaal, totdat ik in dit boek begon. Het leek een standaard verhaaltje. Man werd verliefd op onbereikbare vrouw, man probeert vrouw voor zich te winnen en dan zal het natuurlijk wel weer een eind goed al goed worden. Toch heb ik het boek niet kunnen wegleggen. De schrijfstijl van Jill Mansell blijft heerlijk en laat je gewoon doorlezen. En gelukkig maar, want na een paar hoofdstukken werd het verhaal stukken beter en kon ik het boek niet meer wegleggen. Door de meeslepende romantiek, humor en sterke personages heeft Jill Mansell er weer een heerlijk verhaal van weten te maken.

Lees mijn uitgebreide recensie op Books & Kisses.

CM

Ik neem je mee | Jennifer Crusie

“Workaholic Linc krijgt alleen zijn droombaan wanneer hij gaat trouwen. Waar haalt hij zo snel een verloofde vandaan? Zou zijn rare buurvrouw Daisy het spelletje willen meespelen? Daisy zegt ja – voor duizend dollar. Ze heeft dringend geld nodig. Vanaf de allereerste seconde knettert het tussen die twee. Als rationele vent gelooft Linc niet in zoiets zweverigs als romantiek. Tot Daisy hem niet meer loslaat.”

De eerste hoofdstukken vond ik wat houterig geschreven en kwam ik er lastig doorheen, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, kon ik het boek niet meer wegleggen. De twee hoofdpersonen: Linc en Daisy, vond ik geweldig. Met name Daisy. Je gaat van haar houden. Ze is anders dan alle andere mensen, verreweg van perfect. Ze is haarzelf. Ze zorgt voor leven in de brouwerij, vriendschap en liefde. Daisy haar droom is om kunstenares te worden, maar dat wil nog niet echt vlotten totdat Linc haar een voorstel doet. Linc daarentegen schijnt zo’n heerlijk, foute bad boy te zijn. Zo één die dames als extraatjes heeft, maar waarbij werk op nummer één komt. Die geordend is en houdt van luxe. Kortom: de perfecte ingrediënten voor een heerlijke chicklit.

Lees mijn uitgebreide recensie op Books & Kisses.

CM

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

  1. Wanda

    maandag 6 oktober 2014 om 18:06

    Dat boek van Joel Dicker heb ik in de zomer ook gelezen en behoort zeker tot mijn favorieten van dit jaar! Ik heb nog wel een aanrader voor je, Mr. Mercedes van Stephen King, geen horrorverhaal maar thrillerachtig met een menselijke draai eraan…

  2. Barbara

    dinsdag 7 oktober 2014 om 07:05

    @Wanda – dat is wel een goede tip, ik heb nog niet eerder boeken van King gelezen, maar wel goede verhalen over hem gehoord. Dank je!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0