Boekenplank #6

zondag 2 november 2014   /   1

Eindelijk begint het buiten wat kouder te worden. Tijd voor grote mokken thee, een dekentje, kaarsjes en natuurlijk een goed boek. Afgelopen maand heb ik er in ieder geval weer van genoten. In totaal heb ik in de maand oktober vier boeken op mijn boekenplank gehad. Nog 15 tot ik mijn reading challenge doel heb bereikt.

zwZwart wit | Gillian King

“Elin is op zoek naar werk, niet naar een relatie. Vicky is achttien jaar jong en volkomen onbezonnen. Nick is bijzonder aantrekkelijk, maar verboden terrein. Wanneer door een samenloop van omstandigheden de levens van deze drie mensen met elkaar verweven raken, kunnen Elin en Nick het niet helpen dat de vonk tussen hen overslaat. Toch zijn ze het erover eens: verliefd worden is geen optie. Maar ja, zie het maar eens tegen te houden!”

Zwart wit is een heerlijke zwijmel chicklit met leuke personages waarin je je kunt verliezen. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld, wat het verhaal een extra tintje geeft. Hierdoor begrijp je de personages nog beter. Nick is een onbereikbare, soms wat nukkige man die niet open staat voor de liefde. Elin heeft net een erg vervelend relatie achter de rug en heeft totaal geen behoefte aan een man. Je raadt het natuurlijk al, dat zorgt voor een hoop spanningen en ongemakkelijke situaties. Kortom: een heerlijk boek om je in te verliezen na een dagje werken.

CM

ptNieuw sms-bericht | Paige Toon

“Lucy vertrekt naar Australië om de bruiloft van haar beste vriendin bij te wonen. In het vliegtuig wil ze net haar mobiele telefoon uitzetten als ze ziet dat ze een sms-berichtje heeft ontvangen. Het is helaas niet van haar vriend James met wie ze samenwoont, maar van een onbekende vrouw die beweert dat zij de afgelopen maand vier keer met James naar bed is geweest. De vlucht duurt lang, erg lang. Tijdens een tussenstop in Singapore kan Lucy eindelijk bellen. James beweert dat het een stomme grap van zijn vrienden is. Maar Lucy is allesbehalve gerustgesteld. En wanneer ze op de bruiloft in Sydney Nathan ontmoet, een sexy surfer, wil Lucy niet meer terug naar de andere kant van de wereld.”

Paige Toon haar schrijfstijl is erg fijn en haar boeken lezen gemakkelijk weg. Een dikke pluspunt aan Nieuw sms-bericht was dat het in Australië gedeeltelijk afspeelt. Aangezien ik daar zelf ben geweest kon ik veel plaatsen waar Lucy kwam me goed inbeelden. Daarnaast waren de personages ook geweldig. De perfecte James, de te knappe en jonge surfer en natuurlijk Lucy die constant in een tweestrijd zit. Lucy haar gevoel zegt totaal iets anders dan haar verstand. Nieuw sms-bericht was leuk, maar was niet een ijzersterk verhaal en het was erg voorspelbaar.

2 ik wist hetIk wist het | Chantal van Gastel

“Een betoverend verhaal over liefde, vriendschap en geloven in jezelf Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het drukke nieuwe deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo. Hij is ondernemend en levenslustig. De man van wie ze letterlijk altijd heeft gedroomd. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Al snel wordt Mia de levens van iedereen om zich heen ingezogen. Als een magneet trekt ze bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die De Haai wordt genoemd. Hij heeft zijn eigen binding met het winkelplein en naar een bijzonder verhaal is hij altijd op zoek. Durft Mia haar gevoel te blijven volgen, ook als dit meer van haar vraagt dan ze zich ooit had kunnen voorstellen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?”

In het begin moest ik er even inkomen. Ik vond alles een beetje vaag, vooral over de kat Charlie. Maar als je een paar hoofdstukken verder bent kun je het boek niet meer wegleggen. De hoofdpersonen in het boek vond ik geweldig, met name Axel. De nieuwsgierige, opdringerige, maar lieve man. Daarentegen ergerde ik mij af en toe wel aan Mia, om het feit dat ze zich zo vast houdt aan haar dromen. Het leukste aan de boeken van Chantal van Gastel vind ik de diepgang die ze aan haar verhalen geeft, het is een chicklit met iets extra’s. De kleine feitjes die genoemd worden, maar ook de boodschap die het verhaal met zich meebrengt: volg je hart.

CM

ctrl alt liefdeControl alt liefde | Anouk Hoefmans

“Saar heeft twee problemen in haar leven: ze wordt gedumpt door zowel haar vriend als haar baas. Van een leven waarin ze altijd alles perfect op orde had, zit ze nu ineens zonder vriend, werk en huis. Gelukkig heeft haar beste vriendin nog een kamer vrij in hun oude studentenhuis, zodat Saar als werkloze vrijgezel de tijd kan doden met ijs eten en series kijken. Als Saar niet veel later wordt aangenomen bij een datingbureau, lijkt dit de oplossing voor beide problemen te zijn. Ze probeert ervoor te zorgen dat haar ex zich inschrijft zodat ze hem in de gaten kan houden. Daar blijft het echter niet bij, Saar draaft door. Door het verwijderen van zijn berichten en het manipuleren van zijn afspraakjes probeert ze Laurens weer voor zich te winnen. Maar hoe ver kan ze hierin gaan? En hoe goed kan ze eigenlijk rekenen op haar beste vriendin?”

Control alt liefde van Anouk Hoefmans is een heerlijk tussendoortje die je in een ruk uit hebt. Het is niet een al te standaard verhaal. Er gaat namelijk behoorlijk wat mis in Saar haar leven. Zo heeft ze alles: een leuke vriend en baan. En zo heeft ze niets. Hierdoor kwamen er ook een aantal verrassingen in het verhaal voor, die ik niet had verwacht. Doordat Saar zo’n houding had dat zei alles in de hand had in haar leven kreeg ik in het begin een beetje een hekel aan haar. Ze was arrogant, vond haar eigen leven het belangrijkste en wilde controle over alles en iedereen. Pas later begon ik wat meer symphatie voor haar te krijgen. Het enige dat ik een beetje miste was de romantiek.

3

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Wanda

    dinsdag 4 november 2014 om 16:34

    Ik ben normaal niet zo van de chicklits maar de nieuwe van Chantal van Gastel lijkt me wel wat…

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0