Boekenplank #7

zondag 30 november 2014   /   0

Wauw november was verreweg de mooiste maand van dit jaar. Dat is tevens ook de reden waarom ik niet al te veel boeken heb gelezen de afgelopen weken. Natuurlijk had ik mijn e-reader meegenomen, maar vaak was het veel fijner om samen te genieten na een indrukwekkende dag in India dan een boekje te lezen. Toch heb ik nog twee boeken weten uit te lezen, dat was voornamelijk tijdens de treinreizen als ik niet kon slapen.

Laat mij maar evenLaat mij maar even | Jennifer Crusie

“Nell Dysart is pas gescheiden en slaapwandelt door het leven. Tot ze een baantje vindt bij het rommelige detectivebureau McKenna Investigations. Nell probeert haar baas Gabe ervan te overtuigen dat het de hoogste tijd is om zijn ouderwetse kantoor te moderniseren. Gabe torpedeert echter al haar plannen. Maar waar frictie is, spatten ook vonken.” 

Het boek begon direct met enorm veel personages en veel verschillende verhaallijnen.Hierdoor kon ik wat lastig in het verhaal komen en vond ik het moeilijker om mijn in te leven in de hoofdpersoon. Doordat ik mijn aandacht niet echt bij het verhaal kon houden heb ik meerdere malen het boek weggelegd. Uiteindelijk heb ik het boek toch uitgelezen. Ik was nieuwsgierig naar of er (meer) spanning in het verhaal zou komen, of juist meer romantiek. En naar het gedeelte waardoor ik zou denken: goh dit had ik niet verwacht, het verhaal zit toch goed in elkaar. Helaas is dat moment niet gekomen. Het verhaal vond ik aan het einde iets sterker worden dan in het begin, maar daar is ook alles mee gezegd.

2

Naamloos-1De kraamhulp | Esther Verhoef

“Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamhulp. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam. Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…”

Klinkt spannend of niet? Desondanks vond ik het boek niet erg sterk geschreven. Ik had er meer van verwacht. Ik vond het verhaal vrij voorspelbaar, daarnaast waren de personages in mijn ogen ietwat oppervlakkig beschreven en vond ik bepaalde acties, met name van Didi’s gezin, onnozel. Sommige gebeurtenissen gingen gewoon te gemakkelijk. De spanning vond ik in iets mindere mate aanwezig dan ik had verwacht na het lezen van sommige recensies. Het is lichtelijk spannend, maar door de voorspelbaarheid niet rete spannend. Toch heb ik het boek in een ruk uitgelezen. Het was gemakkelijk geschreven, waardoor het heel vlot uitleest. Dit past in mijn ogen ook goed bij het verhaal. Het is ook niet dat ik het verhaal helemaal niets aan vond. Absoluut niet, alleen ik had na alle lof er iets meer van verwacht.

3

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0