Boekenplank #8

woensdag 4 februari 2015   /   0

Hoe cliché, maar zo waar: wat is de tijd snel gegaan. De eerste maand van 2015 is omgevlogen. Ik heb besloten om het jaar af te trappen met het boek: Sterrenregen van Colleen Hoover. Ik bepaal altijd aan de hand van een aantal criteria welk boek ik ga lezen. 1. Heb ik nog een ongelezen recensie-exemplaar? Die krijgen namelijk altijd voorrang. 2. Ben ik bezig in een serie, dan moet ik eerst alle boeken daarvan lezen voordat ik iets anders pak. 3. Waar heb ik zin in. Wil ik een serieus verhaal of iets luchtigs waar je zo doorheen vliegt. De keuze was snel gemaakt, ik had nog een recensie-exemplaar staan. Daarnaast heb ik nog drie andere boeken gelezen. Lees vandaag wat ik in januari van mijn boekenplank heb gelezen.

SterrenregenSterrenregen | Colleen Hoover

“Sterrenregen van Colleen Hoover: Holders kant van het verhaal. Dean Holder heeft twee mensen ontzettend in de steek gelaten: zijn zus, Lesslie, en zijn vroegere buurmeisje, Hope. Er flakkert voor het eerst in tijden weer iets van hoop in hem op als hij bij de supermarkt een meisje tegenkomt dat sprekend lijkt op het buurmeisje dat hij jaren geleden voor het laatst heeft gezien. Maar ze stelt zich voor als Sky. En hoe hij ook zijn best doet, ze lijkt zich hem of hun verleden niet te herinneren. Is dit wel de echte Hope? Op een gegeven moment wordt hij zo verliefd op haar dat hij niet meer weet of hij dat nou wil of niet. De Amerikaanse new adult-auteur Colleen Hoover maakte een klapper met Sterrenhemel, het verhaal van Sky. In Sterrenregen geeft ze het woord aan de mannelijke hoofdpersoon: Dean Holder, de jongen op wie talloze meisje hopeloos verliefd zijn geworden.”

Het eerste deel: Sterrenhemel, had ik in een ruk uitgelezen en was ik erg enthousiast over. Omdat Sterrenregen hetzelfde verhaal vertelde als Sterrenhemel, maar dan vanuit een ander perspectief. Ik was erg benieuwd of dit boek hierdoor te saai zou zijn om te lezen. Ik kan verklappen dat Sterrenregen absoluut niet saai is. Ik heb me geen moment verveeld. Ondanks dat ik wist wat er ging gebeuren, wilde ik toch blijven lezen. En die schrijfstijl van Hoover: intens, gemakkelijk en vlot, zorgt er weer voor dat je door het boek vliegt. Een erg leuk item aan het verhaal vind ik de briefwisseling. Althans het is een eenzijdige briefwisseling. Ik kan hier nog niet te veel over vertellen, want dan verklap ik de helft. Maar de brieven geven je de gelegenheid om in het hoofd van Dean te kruipen. Daarnaast ben ik ook erg trots dat een quote van Books & Kisses, over het boek Sterrenhemel, op de achterflap van Sterrenregen staat. Hoe gaaf is dat!

CM

selectie

De selectie| Kiera Cass

“Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon. America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.”

Na enorm veel goede verhalen over De Selectie-trilogie gehoord te hebben was mijn nieuwsgierigheid naar deze serie gegroeid. Normaal gesproken lees ik dit genre niet, maar als iedereen zo lovend is moet het wel goed zijn, toch? Vandaar dat ik meegedaan heb aan een winactie bij Book Babbles en die ook nog eens won! Het boek heeft enige tijd in mijn kast gelegen, maar nadat ik via de Instagram van Books & Kisses een foto had gedeeld met een aantal boeken en de vraag welke ik moest gaan lezen werd duidelijk dat ik hierin moest beginnen. En blij toe. De Selectie is geen ijzersterk boek, maar zeker de moeite waar om te lezen. De schrijfstijl van Kiera Cass is omschrijvend en vlot, hierdoor wil je alleen maar doorlezen. Ik had wel mijn vraagtekens bij het feit dat een arm meisje de mogelijkheid krijgt om te leven in luxe en rijkdom en had verwacht dat het verhaal wat oppervlakkig hierdoor zou worden. Maar niets is minder waar.

CM

de elite De elite | Kiera Cass

“De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.”

Natuurlijk moest ik na het eerste deel van De Selectie-trilogie direct het tweede deel lezen. En in mijn ogen is dit boek nog beter dan het eerste deel. Het boek krijgt iets meer diepgang door de nieuwsgierigheid van America. Je komt meer te weten over Illea en de geschiedenis van het land. Af en toe vond ik het getwijfel en gezeur van America vervelend worden, maar de scènes van America en Maxon, maakten veel goed. Het tweede deel eindigde veel spannender dan het eerste deel, waardoor ik gelijk naar de boekenwinkel ben gefietst om het tot nu toe laatste deel te bemachtigen.

CM

De one

De One | Kiera Cass

“De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.”

Zet een stel dames bij elkaar die strijden om één vent en gegarandeerd dat jaloersheid een grote rol gaat spelen. Natuurlijk was dat ook het geval bij de selectie, maar het verrassende aan het derde deel vond ik dat de dames steun bij elkaar zochten en elkaar meer begonnen te gunnen. Daarnaast werd de twijfel bij America minder en hierdoor haar wispelturigheid afnam. De boeken zijn wel enigszins voorspelbaar, in deel één weet je al waar het verhaal naar toe gaat. Alhoewel het einde had wel een kleine verrassing. De one is niet het laatste deel van De selectie-serie. Er komen nog twee delen aan, maar die zijn vanuit een ander perspectief geschreven. Ik ben erg benieuwd.

CM

 

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0