Boekenplank #9

zondag 29 maart 2015   /   2

Studeren of…. naar de bios gaan, high tea met vrienden hebben, boek lezen, filmpje kijken of date night met de liefste. Ik kan genoeg bedenken wat ik leuker vind dan leren. Maar als je de eerste keer zakt voor je examen schuift het leren toch iets meer naar de voorgrond. En als je de tweede keer het examen net niet haalt wordt het je enige prioriteit. Natuurlijk niet ten koste van alles, ontspanning bevorderd het leerwerk, maar mijn boekenplank is ongelezen gebleven.

Je wordt zo gemakkelijk geleefd door alles wat moet in het leven en daar ben ik klaar mee. In april wil ik mijn leven weer in eigen hand hebben en niet meer laten leiden door het werk, leren en sporten. Vandaar dat deze boekenplank editie een iets andere insteek heeft. Naast meer leuke dingen doen en afspreken met vrienden wil ik meer momentjes voor mijzelf en een goed boek. Om niet te hard van de stapel te lopen heb ik mijzelf het doel gesteld om minimaal twee boeken de maand april te lezen.

De Floor-omnibusDe Floor-omnibus | Renee van Amstel

“De drie erotische romans van Renee van Amstel gebundeld! De overgaven van Floor, Het spel van Floor en De extase van Floor.”

Beter dan vijftig tinten grijs. De boeken van Renee van Amstel zijn een aanrader voor alle E.L. James fans. Toen ik de vraag kreeg of ik De Floor-omnibus wilde recenseren voor Oh My Book hoefde ik ook niet lang na te denken. Dit zal dan ook het eerste boek zijn waar ik in april in begin. Dus als het echt zo goed schijnt te zijn als de verhalen over Mr. Grey, verwacht ik zelfs minimaal drie boeken uit te lezen.

shopaholicShopaholic naar de sterren | Sophie Kinsella

“Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is samen met haar echtgenoot Luke en dochtertje Minnie in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Er is zóveel te zien en te doen. Natuurlijk moet Becky ervoor zorgen dat Minnie op de juiste A-lijst peuterschool terechtkomt. Daar is eeneh…helpende hand voor nodig. Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg is niemand echt onder de indruk van Beckys frisse stijl. Dan komt de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywood-gala. Maar wie is die superdunne, superblonde heks aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch Billington!”

Dit boek heb ik al zo lang en ik ben er ook al een paar maanden in bezig. Ik geloof zelfs dat ik er in 2014 in ben begonnen. Eigenlijk is het onvoorstelbaar dat ik het nog niet uit heb, normaal gesproken lees ik boeken van Sophie Kinsella in één dag uit. Niet dat het boek niets aan is, maar ik heb telkens andere prioriteiten.

debetDebet | Saskia Noort

“Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tvproducer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven.”

In dit boek ben ik ook al een eeuwigheid bezig. Het verhaal heeft mij nog niet echt te pakken, dat samen met het tijdtekort zorgen ervoor dat ik ergens op pagina 50 ben blijven hangen. Tijd om het nu eens uit te lezen.

Welke boeken staan op jullie TBR-lijstje in april?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

 1. Ditmar

  zondag 29 maart 2015 om 09:03

  Topper!

  Ben nu het laatste deel van de Silo thrilogie aan het lezen,

  Daarna ‘ik reis alleen’ van Samuel Bjork

  • Barbara Kuiper

   zondag 29 maart 2015 om 10:12

   Die boeken heb ik nog niet gelezen… Ben wel benieuwd naar ‘Ik reis alleen’.

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0