Booktography: liefde voor boeken

woensdag 17 februari 2016   /   6

Mijn liefde voor boeken is bij iedereen bekend. Ik schrijf wekelijks artikelen voor Oh My Book en als  het even kan kruip ik in de hoek van de bank met een boek, kleedje en mok thee. Omdat ik naast recensies ook andere boek gerelateerde artikelen schrijf, gebruik ik vaak stockfoto’s. Net als andere bloggers, soms kom ik één bepaalde afbeelding wel tien keer tegen. En daar ben ik klaar mee.

Het is natuurlijk veel leuker om zelfgemaakte foto’s te gebruiken voor artikelen, maar soms heb je gewoonweg de tijd er niet voor. Of het is al donker of zo’n grauwe dag waarop elke foto mislukt. Vandaar dat ik heb besloten om een eigen database aan foto’s te gaan maken, zodat ik ook op dagen dat het mij niet lukt ik toch nog zelfgemaakte foto’s heb. Vandaag heb ik boeken als fotomodellen gebruikt en is het thema: wit, witter, witst.

dreams

Hartjes

jutezak 1

wekker

Roos

hart 1

Oefening baart kunst

Mijn favoriet zijn de boeken in de jutezak. Het is niet helemaal het thema wat ik voor ogen had: wit, witter, witst. Misschien dat de foto mij daarom juist wel opvalt. Ik vind met name het contrast en daar het effect van erg gaaf. Toch vond ik het best lastig om alles goed op de foto te krijgen. Ik wilde voornamelijk werken met wit en daarvoor verschillende materialen gebruiken. Aangezien ik zo weinig kleurcontrast heb toegepast, vond ik het soms lastig om de foto’s scherp en helder wit te krijgen. Desondanks ben ik voor een eerste keer best tevreden.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (6)

 1. Madelon

  woensdag 17 februari 2016 om 07:02

  Oh wauw, die zijn echt goed gelukt!

 2. Gabriëlla

  woensdag 17 februari 2016 om 07:57

  Tof!

 3. Lilian

  woensdag 17 februari 2016 om 13:59

  Wat een goed idee!

 4. Anouk

  maandag 22 februari 2016 om 12:12

  Wat mooi gedaan! 🙂

 5. Judith

  maandag 22 februari 2016 om 14:34

  Wat een prachtige foto’s! Erg slim om standaard foto’s te maken passend bij veel artikelen. 🙂

 6. Story addict

  dinsdag 8 maart 2016 om 22:02

  Jaloers! Ik wil ook zulke foto’s kunnen maken. Ze zijn echt mooi!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0