Bucket List: Taj Mahal

zondag 4 januari 2015   /   2

Onze eerste verre reis samen wilden we maken naar een niet-Westers land, met een totaal andere cultuur en een land waar we van de ene verbazing in de andere zouden vallen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op India. De reacties van vrienden, familie en collega’s bevestigden dat wij een goede keuze hadden gemaakt. ‘Waarom zouden we naar zo’n land op vakantie willen?’ Natuurlijk (deels) door de de Taj Mahal!

Het imposante, romantische mausoleum waar de wereldbekende foto is gemaakt van Prinses Diana. Dat wilde ik ook! Natuurlijk kon ik het wel vergeten dat wij de enige waren die de Taj Mahal zouden bezoekenen en ik kon al helemaal vergeten dat ik alleen met de Taj Mahal op de foto kon. Maar dat kon de pret zeker niet drukken. Ik had dit voor geen goud willen missen.

Het verhaal

In de 17e eeuw werd de Taj Mahal gebouwd ter nagedachtenis van de hoofdechtgenote van de Indiase grootmogol Sjah Jahan. De hoofdechtgenote stierf na de bevalling van haar 15e kind, op haar sterfbed eiste ze onder andere dat haar echtgenoot nooit meer kinderen bij een andere vrouw zou verwekken en dat hij iets deed waardoor zij herinnerd zou blijven.

Taj Mahal

Taj Mahal 1

Staat de Taj Mahal ook op jouw bucket list?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

  1. Femke

    zondag 4 januari 2015 om 21:17

    Wow, dit staat zeker op mijn bucketlist. Ik ben wel ooit eens in India geweest, maar toen was ik ‘helaas’ in het zuiden en had ik geen tijd hierheen te gaan. Ach: ik zou toch nog graag eens terug willen.

  2. Barbara

    maandag 5 januari 2015 om 09:51

    Het zuiden staat ook nog op mijn lijstje en dan met name de Kerela backwaters, de theeplantage in Munnar en Hampi. Ben jij daar ook geweest, Femke?

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   4

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0