Bucketlist: Trolltunga

woensdag 14 september 2016   /   1

In mijn beleving ging ik toch altijd tot het naadje tijdens het sporten. Ik gaf zoveel mogelijk tot ik niet meer kon. Maar nu weet ik beter. Na een tocht van 22 kilometer in totaal weet ik pas echt wat op karakter is. En dat is geen pretje, maar het is onvoorstelbaar wat je lichaam allemaal aankan en kan hebben. In de sportschool was ik al honderd keer afgehaakt. Maar goed we hadden deze vakantie één doel: de tocht naar de Trolltunga lopen.

Daar gingen we dan. Warm aangekleed, bergschoenen en wandelbroek aan en een goedgevulde rugzak mee. Wij waren klaar voor de Trolltunga. Een tocht van 22 kilometer in totaal. Met het zonnetje op onze bol begonnen we vol goede moed. Het eerste stuk was een enorme, steile klim waarbij ik om de paar minuten iets wilde drinken, iets wilde uittrekken vanwege de hitte of gewoon van het uitzicht wilde genieten. Beter gezegd; ik moest bijkomen. Dit had ik totaal niet verwacht, wat wel weet ik eigenlijk niet, maar dit niet. Toen we bij het eerste bordje kwamen waarop het aantal kilometers stonden die je had gelopen en hoeveel je nog moest, viel mijn mond open. Ik moest toch minimaal op de helft van de tocht zijn? Dit kan toch niet nog maar één kilometer zijn!

Het was echt buffelen, maar het is ons gelukt. Wij hebben de Trolltunga gezien! Helaas stond er een rij van ruim twee uren voordat je er echt op kon staan. Gezien de tijd, het feit dat we ook nog terug moesten en de andere uitzichtpunten hebben wij daar niet meer op gewacht. De terugweg was wederom pittig en ik weet nog steeds niet hoe we het hebben gedaan, maar we zijn heelhuids teruggekomen en hebben er in totaal negen en een half uur over gedaan, best netjes toch? Ik blijf het ongelooflijk vinden wat je lichaam aan kan en hoe je die tot het uiterste kunt pushen. We konden nu natuurlijk niet anders, want er was geen bus die ons terug kon brengen.

trolltunga-2

trolltunga-4

trolltunga-3

trolltunga-6

trolltunga-5

trolltunga-7

trolltunga-8

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Sophie

    woensdag 14 september 2016 om 11:04

    Wat een schitterende uitzichten! Ik ben niet verbaasd dat het zo afzien was. Gaaf dat je deze trail hebt volbracht!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   7

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0