De aanhouder wint!

woensdag 27 juli 2011   /   1

“Mijn complimenten voor je website. Of je nu wel of niet uitgenodigd wordt bij ons, wel of niet een baan krijgt, je website is zeker een pré. Het toont aan waar je mee bezig bent en hoe je bezig bent. Ik vind het een sterke website, mooie teksten.” Bam! In één klap was ik wakker en een glimlach verscheen op mijn gezicht, ik begon nog net niet door de kamer te dansen. Ik was misschien niet meteen uitgenodigd voor een gesprek, maar heb wel eindelijk een leuke, persoonlijke reactie op mijn sollicitatie ontvangen en niet het geijkte ‘je bent te junior’.

 

Het zag er naar uit dat het bij deze reactie zou blijven, maar na twee weken heb ik aan de bel getrokken. De man was op vakantie en mogelijk te bereiken op zijn mailadres. Inderdaad, mogelijk… Totaal onverwachts kreeg ik een paar dagen later een reactie. Geen standaard mailtje of een korte krachtige reactie, maar weer een persoonlijke, uitgebreide mail. Mijn enthousiaste toon en skills vielen op aan mijn brief en website. Naast de positieve punten stond er ook een kritische noot in de mail; Ik gaf niet duidelijk genoeg aan wat ik voor het bedrijf zou kunnen betekenen. Kijk, aan zo’n reactie heb je iets!

 

De vacature was inmiddels ingevuld en mijn kansen leken verkeken tot ik de laatste alinea van de mail las. Er zou bij dit bedrijf mogelijk een vacature communicatiemedewerker worden opgesteld. Alle alarmbellen begonnen te rinkelen, ik kreeg weer een sprankje hoop. Hier moest ik op inhaken, dit was de mogelijkheid om mijzelf te bewijzen. Dit is mijn kans. Brutaal als ik kan zijn, heb ik een reactie gegeven op zijn mail en mijn nieuwe sollicitatiebrief en een herziene cv bijgevoegd. Ik moest en zou worden uitgenodigd. Ik wilde laten zien wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil.

 

Mijn doorzettingsvermogen is beloond! Ik mag op gesprek komen. Het was niet mijn cv of brief, maar mijn actieve houding en de website die de man van de mails aanspraken. Ik heb misschien weinig ervaring, maar mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid doen blijkbaar veel goeds.

 

Monster Column – Barbara Kuiper

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Sylvia

    woensdag 27 juli 2011 om 12:45

    Hey Babs,

    Ik heb je collum thuis even voorgelezen omdat ik zo enthousiast was over jou manier van schrijven, en de rest van de familie deelt deze mening met mij hoor 😉
    Echt super leuk om te lezen, succes met de volgende!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   3

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0