De Blog Top Drie Tag

zondag 14 december 2014   /   5

Persoonlijkheid, dat moet een blog uitstralen. Het maakt in mijn ogen niet uit hoeveel volgers je hebt of hoeveel artikelen je per week plaatst, ik vind het belangrijker dat je je eigen stempel drukt op je website. Je merkt dat in alles, je ziet dat een blogger dan plezier heeft in het schrijven van artikelen. En dat maakt het lezen veel leuker. Toen ik werd genomineerd voor De blog top drie door Sylvia Kuijsten was ik ook direct enthousiast. Een tag over hoe bloggers denken over het bloggen zelf.

Wat wil je uitstralen met jouw blog en wat zie je als lezer graag terug op andere blogs? Wie zijn jouw favoriete bloggers? En over welke onderwerpen blog je het liefst? Over dat en meer gaat De blog top drie tag die Sylvia Kuijsten heeft bedacht.

De regels

 • Link naar deze blogpost
 • Gebruik als illustratie je favo plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie
 • Beantwoord de elf vragen op jouw manier
 • Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt
Zussendag

Mijn zusjes en ik tijdens onze eerste, echte zussendag. Voor herhaling vatbaar!

De blog top drie vragen

01. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Laptop, desk planner (daar schrijf ik al mijn ideeën in op) en tijd.

02. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Foto’s, persoonlijke artikelen en een about-pagina. Ik beoordeel vaak op deze drie punten of een blog mij wel of niet aanspreekt en of ik die blog wil gaan volgen.

03. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
Reizen, boeken en columns over de meest uiteenlopende onderwerpen.

04. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
Op nummer één staat de blog: Beste tweede. Dit gaat over mijn deelname aan CV van de maand december bij Sollicitatielab. I got a job!, staat op nummer twee. Ik heb meerdere keren werkloos thuis gezeten en in deze blog beschrijf ik hoe ik van de één op de andere dag weer aan het werk was. En de laatste is I got a job! #2. Dit gaat over een andere bijzondere sollicitatieprocedure waar ik ben uitgekozen en nu nog steeds werk.

05. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Persoonlijkheid – Dit vind ik het allerbelangrijkste, die staat met stip op nummer één. Ik ben mijn website ook gestart met het doel: potentiële werkgevers een kijkje te geven in mijn leven, zodat ze mij nog beter leren kennen dan alleen een brief en cv. Dat vond ik zo leuk om te doen, dat ik er maar niet mee gestopt ben. Het is natuurlijk ook een goede leermeester voor mijn schrijven.

Eigenzinnigheid – Ik ben een enorme eigenwijs en zo ga ik ook om met mijn website. Ik plaats wat ik wil en wat ik leuk vind. Natuurlijk hoop en wil ik dat het de lezers (jullie!) ook aanspreekt en dat jullie het leuk vinden om te lezen, maar ik schrijf toch grotendeels voor mijzelf.

Positiviteit & enthousiasme – Bij mij is het glas altijd halfvol en ik probeer zaken van meerdere kanten te belichten. Kortom ik sta redelijk (natuurlijk op een off-day na) positief in het leven. En dat is wat wil ik uitstralen. Laten zien dat alles mogelijk is, als je het maar wil. En dat je het leven zo mooi kunt maken als je zelf wil.

06. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Twitter, Facebook en Instagram, alhoewel ik die laatste meestal foto’s plaats die ook op mijn blog komen, maar waar ik niet link naar mijn website. Zou ik misschien toch eens moeten gaan doen.

07. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
Een groot voordeel vind ik dat je een platform hebt om te schrijven, je ideeën en gedachten kunt delen met anderen. En hierdoor leer ik steeds beter te schrijven en kan ik mijn eigen schrijfstijl ontwikkelen. Een nadeel kan zijn dat het tijdrovend kan zijn, maar ach aangezien het een hobby is neem ik dat voor lief.

08. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Dt zijn: WandaSylvia en Niels.

09. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Lastig, er zijn zoveel leuke blogs. Maar als ik dan toch moet kiezen bestaat mijn top drie uit: Chicks loves food, World of Wanderlust en Rosalinde

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
Persoonlijke artikelen, over reistips of reizen die de blogger gemaakt heeft en gemakkelijke recepten die net even iets specialer zijn dan avg (aardappelen, vlees/vis, groente).

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
1. Blijf jezelf en houd voor ogen waarom je in eerste instantie bent begonnen met je blog.
2. Laat zien wie er achter de blog zit, wie jij bent. Je hoeft je heus niet helemaal blood te geven (doe ik ook niet), maar kleine persoonlijke stukjes vinden lezers vaak leuk. Ze willen weten wie er achter de blog zit.
3. Schrijf omdat je het leuk vind en als je inspiratie hebt. Het is niet erg om een dag niet een artikel online te plaatsen. Ik heb in het verleden wel eens artikelen geplaatst, omdat ik per se eentje online wilde gooien. Dat zijn natuurlijk niet de beste artikelen geworden, dus dat doe ik nu ook niet meer. Daarnaast heb ik gekeken hoeveel tijd ik kan en wil vrijmaken voor mijn blog en daar het aantal artikelen aan aangepast die online komen per week.

Nominatie

Nu is het aan mij om twaalf andere bloggers te nomineren om deze tag over te nemen. Een lastige keuze, want er zijn enorm veel leuke bloggers, maar het is gelukt!

 1. Laura Kuiper
 2. Lisette Jonkman
 3. Eline Stiekema
 4. Cinefille
 5. Bella Mondo
 6. Schrijfmeisje
 7. Book Babbles
 8. Anne Solveig
 9. Heartpicked
 10. Muy Maaike
 11. Books & Kisses
 12. Lilian

De vragen op een rijtje:
01. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
02. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
03. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
04. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
05. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
06. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
07. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
08. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
09. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Ik ben reuze benieuwd hoe jullie de tag invullen. Laat in een comment je link naar de tag achter!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (5)

 1. woordenaar

  zondag 14 december 2014 om 18:09

  Leuke bijdrage. Persoonlijkheid als allerbelangrijkste, daar kan ik mij wel in vinden.

 2. Barbara Kuiper

  zondag 14 december 2014 om 20:58

  @woordenaar Dank je. Ik merk dat als een blog persoonlijk is, ik het leuker vind om te lezen en ik ook sneller terugkeer naar de website.

 3. Eline

  dinsdag 16 december 2014 om 12:57

  Ik heb ‘m ingevuld hoor! Nogmaals bedankt voor de nominatie 🙂
  Hier is het resultaat: http://elinestiekema.nl/2014/12/16/de-blog-top-drie-tag/

 4. Sas

  woensdag 17 december 2014 om 08:21

  Je hebt hem leuk ingevuld. Mijne staat ook op m’n blog vandaag 🙂

 5. Laura Kuiper

  maandag 29 december 2014 om 13:40

  Mijn antwoorden staan ook online! Ook voor mij is persoonlijkheid erg belangrijk, maar en goed design draagt ook zeker bij aan het besluit om verder te lezen of niet!

  Hier lees je mijn antwoorden: http://www.laurakuiper.nl/blog/tag-de-blog-top-drie/

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0