De kop is eraf!

dinsdag 14 juni 2011   /   2

Ik kan mijn BlackBerry wel zoenen! Er bestaat niets beter dan een mobieltje met internet, als je vertraging hebt in de trein. Ondanks mijn goede voorbereidingen als een perfect uitgestippeld reisschema en een uur eerder vertrekken, leek alles in het honderd te lopen. En dat uitgerekend op de dag dat mijn eerste sollicitatiegesprek gepland stond. “Goedemorgen, deze trein gaat niet verder dan Meppel. De pendeltrein brengt u naar Zwolle”.

 

Zou ik op zo’n moment geen paniekaanval moeten krijgen? Me afvragen wat ik moet doen, hoe ik ooit op tijd kom of dat ik het bedrijf moet bellen? Nee hoor, ik niet, ik was de rust zelve. Ik kan er toch ook niets aan doen, dat die trein niet verder kan reizen. Daarnaast ben ik op tijd vertrokken, dus heb ik nog tijd genoeg om een alternatief reisschema op te stellen. Zo gezegd zo gedaan. Samen met een vriendin op afstand, internet en een conducteur ben ik te weten gekomen hoe ik het beste verder kon reizen. En niet geheel onbelangrijk, op tijd kon komen.

 

Opgelucht dat ik was toen ik het gebouw een kwartier voor het gesprek bereikte. Ik had de treinritten, het overstappen en de vertragingen overleeft! Nu kon het echte werk beginnen. Zo goed als ik voorbereid was op de reis, ben ik ook voor het gesprek. Mijn nieuw gekochte notitieblokje legde ik samen met een ‘nette’ pen (lees: niet afgekloofde dop) op tafel en ik pakte de documenten die ik had uitgeprint. Klaar om te beginnen. En nog steeds waren mijn zenuwen ver te zoeken. Is dat niet raar?

 

Later werd mij duidelijk waarom ik niet gek werd van de spanning. Het was een kort, maar krachtig gesprek. Maar toch een leerzame, eerste sollicitatie die mij heeft laten inzien dat dit niet de baan was voor mij. Ik zit misschien niet meer in de running om kans te maken op deze baan. Maar ik weet nu wel meer wat ik wil of beter gezegd wat ik niet wil.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

 1. Ester

  woensdag 15 juni 2011 om 14:18

  Ik ben er altijd voor je. Op afstand of gewoon op de bank 😉

 2. Martine

  woensdag 15 juni 2011 om 14:46

  Leuk om je columns te lezen Bar!
  Het begin is er, de kop is eraf. Nu doorzetten meid.
  Het begint met te weten wat je niet wilt, er komt vanzelf iets op je pad wat je wel wilt. Een leuke uitdagende baan die bij jou past, ik weet zeker dat die er is.

  Go girl! X

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0