Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

De laatste tijd werd ik ’s nachts steeds vaker wakker door buikpijn (PDS), ik voelde me opgeblazen en de fitmeting op het werk was ook niet om over naar huis te schrijven. Maar of ik mee wilde doen aan de detox? Ach waarom ook niet. Mijn lichaam kon wel een reset gebruiken.

Detox van Laviesage

Mijn moeders schoonheidsspecialiste Elina’s Salon organiseerde de 11 daagse detox Clean & Revitalise detox van Laviesage die je lichaam in 3 fasen in balans brengt. Het geeft je lichaam een reset, waardoor het daarna de bouwstoffen uit je eten weer eenvoudig, snel en doeltreffend kan opnemen. In plaats van op een woensdag zijn we gestart op een maandag zodat er maar één weekend in zit en we het minst in de verleiding komen.

Detox fasen

 • Voorbereidingsfase – 2 dagen: zorgt ervoor dat je weinig hoofdpijn, duizeligheid en stemmingswisselingen ervaart tijdens de 2e fase.
 • Cleanfase – 7 dagen: deze fase stimuleert het ontgiften van je galblaas en lever, reinigt je bloed en bevordert de doorbloeding en lymfecirculatie.
 • Revitalisatiefase – 2 dagen: die zorgt ervoor dat je lichaam wordt voorbereid op het opnemen van zwaardere voeding.

Mijn ervaring met de detox van Laviesage

Om ervoor te zorgen dat ik geen verleidingen had waar ik me aan kon vergrijpen, had ik ruim van te voren bij collega’s aangegeven dat dit op het programma stond. Daarnaast heb ik deze periode mijn agenda leeg gehouden van afspraakjes. Het gaf me rust dat ik me volledig hierop kon focussen zonder dat ik moest nadenken wat wel en niet mocht.

Voorbereidingen

Het was even een karweitje om van de dagmenu’s een boodschappenlijst te maken. Maar toen ik mijn gezonde boodschappenkar vol met verschillende soorten groente en fruit zag, kreeg ik steeds meer zin. Je mag de eerste twee en laatste twee dagen van de detox nog zuivel en koolhydraten eten, maar dat is tijdens de cleanfase over. Dan eet je alleen maar groente en fruit.

Ik merkte wel even dat ik het ergens spannend vond. Zou ik de recepten lusten, genoeg hebben aan wat we mogen eten en het volhouden. Ik heb nog niet eerder een detox gedaan met als reden dat ik het gevoel heb dat je jezelf uithongert. En als foodlover is dat iets wat ik niet zou kunnen. Gelukkig is deze detox anders en mag je gewoon nog eten en hoef je niet alleen maar op sapjes te leven. Alleen ben ik wel benieuwd of ik het volhoud zonder koolhydraten, helemaal als ik door wil gaan met sporten.

detox-soep
Reinigende soep uit de 11 daagse detox van Laviesage

11 dagen detoxen

Gelukkig ben ik niet zo’n moeilijke eter als het op groente en fruit aankomt. Dat maakt deze detox natuurlijk een stuk gemakkelijker. Daarnaast zijn 11 dagen overzichtelijk en daardoor goed vol te houden. Helemaal omdat je zelf niet hoeft na te denken over wat je gaat eten door het dagmenu dat je krijgt. Tijdens deze dagen mocht ik gewoon ontbijten, lunchen en avondeten en had ik per dag twee keer een tussendoortje. Hierdoor kreeg ik vaak pas rond een uur of 10 ’s avonds een hongergevoel. Vaak ging ik dan op bed om te voorkomen dat ik toch iets pakte.

Het enige waar ik echt van gruwelde was de smoothiepoeder tijdens de cleanfase. Je mag die door je smoothie doen of los met water drinken. Om mijn smoothie niet te verpesten heb ik de laatste optie gekozen, maar ik moest er wel een liter water bij hebben om weg te krijgen. De avondmaaltijden waren goed te doen en mijn vriend kon ook gemakkelijk mee-eten. We hoefden alleen maar een stukje vlees en rijst of aardappelen toe te voegen. Ideaal!

Sporten tijdens een detox

Met sporten ben ik ook gewoon doorgegaan en dat ging goed. Op sommige dagen merkte ik wel dat ik minder energie had dan andere dagen of dat ik soms wat zwarte vlekken voor mijn ogen had als ik te veel wilde. Maar door te doseren kon ik het goed volhouden. En dat zelfs voordat ik mijn avondeten had gehad! Ik sport namelijk vaak gelijk uit mijn werk.

Wat heeft het mij gebracht?

Ik was zo trots als een pauw dat ik de 11 dagen heb volbracht. En dat niet alleen, ik voelde me veel beter. Ik heb een minder opgeblazen gevoel, wordt ’s nachts niet meer wakker van buikpijn door PDS, heb een stralende huid en mijn haren hebben hun glans weer terug. Daarnaast merk ik dat ik makkelijker van ongezonde, maar o zo lekkere dingen kan afblijven. En een leuk bijkomend voordeel; ik ben bijna 5 kilo kwijtgeraakt.

Wat heb ik geleerd?

Tijdens deze 11 dagen ben ik me van heel veel gewoontes van mezelf bewust geworden. Ik heb me verbaasd over mijzelf.

 • Ik eet veel te veel tussendoortjes, grijp te gemakkelijk naar snoep, koek, chips, nootjes, kaas, worst en ga zo maar door.
 • Ik drink te weinig (water) op een dag.
 • Ik eet te weinig groente. Veel te weinig. Ik denk dat de koolhydraten ervoor zorgden dat ik niet meer groente nodig had.
 • Als ik geen afspraken met mezelf maak over wat ik wel en niet mag, ga ik veel gemakkelijker de mist in.

En nu?

Eén van de eerste vragen die ik stelde, voor ik de detox begonnen was: hoe ga je daarna verder? Leuk dat je lichaam helemaal ontgift is en je een paar kilo’s kwijt bent, maar hoe zorg je dat je dit zo houdt. Het antwoord was vrij simpel: houd de eerste en laatste twee dagen van de detox overdag aan, in ieder geval doordeweeks. ’s Avonds kun je gewoon weer mee-eten met het gezin als het gezond is. In het weekend mag het soms wat losser. En dat is precies wat ik ga doen. Genieten met mate.

Heb jij wel eens een detox gedaan? Ben jij net zo enthousiast als ik?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

 1. filmi full izle

  zondag 17 januari 2021 om 00:45

  Thank you for sharing your story. I am so sorry this happened to you. Myrna Killy Atalayah

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   7

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0