DIY: Handige Harry’s

zondag 25 oktober 2015   /   0

De testen voor je relatie: samen op vakantie, samen klussen en samen de financiën doen. Althans dat zijn de testen die ik zo’n negen jaar geleden te horen kreeg. En laat dat nu net drie dingen zijn die mijn meneer en ik enorm goed samen kunnen. Als wij iets gemeen hebben, dan is het wel dat wij graag als Handige Harry’s door het weekend gaan.

Vaste prik in het weekend is Eigen Huis en Tuin. Naast de tips en handige weetjes, hebben wij een waslijst aan dingen die wij zelf willen maken voor in ons toekomstig droomhuis. Op dit moment blijft het bij ons voornamelijk bij het pimpen van onze meubels, dat komt we een huurhuis hebben. Dus het kopen begint bij mij nu wel te kriebelen.

Mijn favoriete DIY projecten van dit moment:

1. Walk in closet in de master bedroom

Heb je twee weken terug Eigen Huis en Tuin gekeken? Dan kun je de op maat gemaakte walk in closet niet gemist hebben. Wat een plaatje was dat. Als in mijn toekomstig huis een master bedroom is die zich daarvoor leent, ga ik dat zeker weten maken. Je hebt direct een mooi wandje voor je televisie en genoeg opbergruimte. Wel zou ik de indeling iets anders doen, maar dat daargelaten.

2. Bankje voor bij de eettafel

Naast eetkamerstoelen wil ik ook graag een bankje hebben. Dat staat zo hip. Het enige nadeel vind ik dat (indien je het bankje niet tegen een muur zet) je geen rugleuning hebt. Dan is een heel kerstmaal rechtop zitten, om geen last van je rug te krijgen, ook iets te veel van het goede. Daarom hoop ik dat in ons toekomstig droomhuis een muur zich leent om daar een bankje tegenaan te maken.

3. Hoofdbord en nachtkastje in één

Op dit moment hebben wij van die standaard, maar enorme handige, nachtkastjes van de Ikea. Het is niet dat ze lelijk zijn, maar ik raak er een beetje op uitgekeken. Laatst zag ik dat iemand een hoofdbord voor het bed en nachtkastje in één had gemaakt. Door steigerhouten planken te gebruiken kun je heel gemakkelijk een hoofdbord maken, als je de planken iets van de muur monteert en daartussen plankjes maakt, heb je een nachtkastje die uit het zicht is. Daarnaast kun je er ook nog wat bovenop plaatsen.

4. Radiatorombouw

Iedereen is het vast eens dat radiatoren niet moeders mooiste zijn. In ieder geval, de meesten niet. Wat ik heel gaaf vind is dat, als je genoeg ruimte hebt, je door zo’n radiatorombouw heel gemakkelijk een bredere vensterbank kunt creëren. Wat kussens erop en ik zie mijzelf met een boek en kop thee al helemaal zitten. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon als vensterbank gebruiken en er meer/grotere voorwerpen op kwijt.

5. Veranda met pergola

Onze tuin nu is prima, maar absoluut niet mijn smaak. Wat ik heel graag in mijn toekomstige tuin zou willen is een veranda met pergola waar je zo’n heerlijke lounge set op kwijt kunt. Het liefst ergens achter in of halverwege de tuin, niet direct bij het raam, want dan wordt het zo donker in huis.

Welk DIY projecten staan bij jou nog op de planning?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0