DIY: Ikea + steigerhout

woensdag 8 oktober 2014   /   1

Na vijf jaar samenwonen heb ik eindelijk door wat mijn  woonstijl is. En gelukkig ook die van mijn vriend, Niels. Heel simpel, onze woonstijl is: Basic. Ik houd van wit, witter, witst aangevuld met lichtgrijs- en oud-groentinten, verschillende materialen en steigerhout. Met als doel om ons huis een lichte, stoere, warme en een tikkeltje landelijke uitstraling te geven. Om dit te bereiken wanen Niels en ik ons af en toe ook als echte Handige Harry’s. Want iets wat wij erg leuk vinden is samen klussen.

Heerlijk om samen weer nieuwe projectjes te bedenken en die dan ook daadwerkelijk uit te voeren. We vullen elkaar perfect aan. Niels is realistisch en erg handig. Daarentegen is in mijn ogen alles mogelijk, als we het maar willen. Onze laatste twee projecten bestonden uit simpele, Ikea meubels en steigerhout. Op Pinterest kwam ik namelijk een gaaf plaatje tegen van een kast die bekleed was met hout. Dat wilde ik ook! Zo gezegd, zo gedaan. Omdat we nog wat steigerhout over hadden besloten we om het tafelblad van ons tafeltje in de keuken te vervangen. Zie hieronder de resultaten + beschrijvingen.

DIY kastje

DIY – Ikea kastje + steigerhout

Benodigdheden:
1. Steigerhouten planken
2. Montagekit
3. 4 wieltjes
4. Schroeven + schroevendraaier of accuboormachine
5. Evt. zaag

Nadat wij het kastje in elkaar hadden gezet en de maten daarvan hadden opgenomen zijn we naar de bouwmarkt gesneld om de steigerhouten planken op te halen en direct te laten zagen. We zijn natuurlijk liever lui dan moe. Vervolgens was het een fluitje van een cent. We hebben montagekit op het kastje gedaan en vervolgens de planken er bovenop gelegd, aangedrukt en laten opdrogen. Dit hebben we voor alle vier de kanten gedaan. Tot slot hebben we het kastje op z’n kop gezet en de wieltjes eronder geschroefd. Wij hebben twee wieltjes met rem en twee zonder, zodat het kastje niet van z’n plaats kan.

DIY- tafeltje

DIY – Ikea tafeltje + steigerhout

Benodigdheden:
1. Steigerhouten planken
2. Montage kit
3. Schroeven + schroevendraaier of accuboormachine
4. MDF-plaat
5. Evt. zaag

Het idee is om de planken op de MDF-plaat vast te lijmen/schroeven. Op deze manier kunnen we, indien we zat zijn van het steigerhout, het witte tafelblad er weer op plaatsen. We hebben eerst gekeken hoe groot de MDF-plaat moest zijn zodat die precies tussen het frame van de tafel zou vallen. Vervolgens hebben we de planken op maat gezaagd. Toen was het nog een klein karweitje, we hebben de planken tegen de plaat geplakt en tot slot nog vastgeschroefd. En toen kon ons tafelblad in het tafelframe gelegd worden.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Kyra

    maandag 14 september 2015 om 13:19

    Wat een heerlijke simpele diy! Hier ook een grote fan van steigerhout én Ikea. Superleuk gecombineerd zo samen, wellicht in een creatieve bui wil ik de keukentafel ook zo gaan aanpakken, in ieder geval bedankt voor de tip!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0