DIY: kerstslinger van boeken

woensdag 17 december 2014   /   0

Het optuigen van de kerstboom, je hele huis versieren en kerst-klaar maken en natuurlijk kerstliedjes luisteren. Dat vind ik het fijnste moment van kerst. Natuurlijk volgt het gezellig eten met familie en vrienden en etentjes organiseren vlak daarop. Daarnaast vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, om weer iets nieuws uit te zoeken wat ik kan maken. Vorig jaar heb ik kerstversiering van boeken en het jaar daarvoor kerstballen gemaakt. En beide exemplaren zijn nog te vinden in onze kerstboom.

Geïnspireerd door pinterest, instagram en blogs heb ik besloten dit jaar iets anders te maken dan kerstboom-versieringen. Ik heb namelijk een kerstslinger  van boekenpapier gemaakt. Je komt overal van de leuke slingers van teksten tegen, dat wilde ik ook doen/hebben! Daarnaast wilde ik sowieso weer werken met de bladzijdes uit een boek, dat geeft namelijk zo’n gezellig en leuk effect. En leek het mij wel leuk om de boekenkast een beetje op te fleuren met zelfgemaakte kerstversiersel. Bekijk hieronder het resultaat van mijn DIY: kerstslinger van boeken!

xmas

Benodigdheden

1. Boeken, ongeveer 4 pagina’s
2. Touw
3. Potlood
4. Schaar
5. Voorbeeldletters
6. Lijm
7. Karton
8. Plakband

xmas1

Stappenplan

1. Knip van alle letters die je nodig hebt een voorbeeld uit, zodat je die kunt overtrekken op de pagina’s met tekst. Ik heb de letters van het internet geplukt, zodat ik wel in één lettertype de slinger maak.

2. Trek op alle pagina’s één letter over en knip die vervolgens uit. Doe dit vervolgens ook op het karton. Let op: zorg dat je bovenaan elke letter een extra stukje karton overhoudt, zodat je die om het touw kan vouwen en vastmaken.

3. Plak de letters van het papier op die van het karton.

4. Knip drie even grote stukken touw af. Vlecht vervolgens het touw.

5. Vouw de extra stukjes karton, die je bovenaan de letters over hebt gelaten, over het touw heen en lijm ze vast. Ik heb voor de zekerheid nog een extra plakbandje er overheen gedaan.

 

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0