Food: mini kipburgers

zondag 19 april 2015   /   1

Negen van de tien keer heb ik geen zin in koken als ik terugkom van een verjaardagsfeest. Mij kennende heb ik optimaal genoten van al het lekkers dat ons is voorgeschoteld en heb ik dubbel zoveel gedronken dan normaal. Ik zit dan bommetje vol. Meestal warmen we omdat het moet soep op en neem ik daar wat happen van, wat erin resulteert dat ik vaak ’s avonds weer trek heb. Om dit voor te zijn hebben mijn vriend en ik sinds een aantal jaren bedacht dat we naast de uitnodiging voor taart, koffie en de hapjes iedereen ook uitnodigen voor het avondeten. Dit jaar was het met mini kipburgers.

Elk jaar sta ik samen met mijn vriend de hele ochtend in de keuken voor de visite komt. Naast alle hapjes voor overdag maken we vaak meerdere maaltijdsalades en nog wat kleine hapjes. Natuurlijk veel te veel, zodat we de twee dagen daarop er ook nog van kunnen genieten. Maar liever te veel dan te weinig. Succesnummer van dit jaar waren de mini kipburgers. Het recept van de kipburgers is van Lekker & Simpel. Een gemakkelijk, lekker en redelijk gezond recept. En een absolute aanrader.

Mini hamburgers

 Benodigdheden

300 Gram kipgehakt, ui, 2 eieren, paneermeel, knoflook, paprikapoeder, peterselie, cherrytomaten, sla, komkommer, yoghurt, mayonaise, Italiaanse kruiden en 12 mini broodjes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de mini broodjes staat. Wij hadden zo’n ontbijtmix afbakbroodjes gekocht. De croisantjes hebben we eruit gehaald.
  2. Meng de fijngesneden knoflook en de versnipperde ui samen met het ei, de paneermeel, paprikapoeder en peterselie door elkaar. Paneermeel naar eigen inzicht toevoegen, tot je een stevig mengsel hebt. Vervolgens maak je twaalf mini kipburgers die je bakt in een pan met olie. Twee minuten per kant.
  3. Snijd de sla fijn en leg die op de afbakbroodjes. Vervolgens leg je er komkommer en tomaat op.
  4. Leg op de sla een kipburger.
  5. Meng yoghurt met mayonaise, Italiaanse kruiden en zout en peper. En smeer op iedere burger een beetje van dit mengsel.
  6. Doe vervolgens de bovenkant van het broodje op de kipburger en steek er een prikker doorheen. En klaar is Kees.

Maken jullie ook altijd voor een heel weeshuis eten klaar met je verjaardag?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Renske

    zondag 19 april 2015 om 08:09

    Haha, herkenbaar! Dat weinige eten na een verjaardagsfeest in ieder geval. Wij hebben nog niet eerder gekookt voor de visite op onze verjaardagen. Misschien moet ik dit eens gaan introduceren. 😉 Het recept klinkt echt heel lekker en ziet er nog lekkerder uit! Yummy!

Dit ben ik

Online marketing & communicatie | Wil de wereld zien | Legt momenten vast in woorden en foto’s | Kan niet zonder familie, katten en vrienden | Verslindt boeken | Heeft een passie voor eten | Download mijn cv

 

 

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0

Doe mij nog zo’n jaar

zondag 1 april 2018   /   1

Visual Diary: Norwegian sky

woensdag 19 oktober 2016   /   1

Five Favourites: badkamer

zondag 16 oktober 2016   /   1