De eerste keer: ons nieuwe (t)huis

woensdag 12 oktober 2016   /   2

De eerste keer dat wij bij ons nieuwe, nog te bouwen (t)huis gingen kijken schrok ik een beetje. “Hebben we hier wel goed aan gedaan Niels?” vroeg ik paniekerig nadat ik de plaats had gezien waar ons huis zou komen. We konden nog niet veel zien, alleen de betonnen vloer die de afbakening van ons huis aangaf. Maar toch, het voelde alsof we alleen een bank kwijt konden en dat we daar dan alles op moesten doen. Eten, slapen, tv kijken, alles. Gelukkig veranderde deze gedachte toen het huis meer vorm kreeg en de lucht in schoot. Nu was het alleen wachten op een kijkdag.

We konden niet wachten om te gaan kijken in ons huis. Eindelijk een echt gevoel erbij krijgen en niet meer alles vanaf een plaatje hoeven te doen. We gingen dit jaar maar één week op vakantie en je raadt het al, de kijkdag was precies in die week. Ons geduld is even op de proef gesteld voordat we een nieuwe datum kregen, maar een paar weken later was het eindelijk zo ver.

De eerste keer in ons nieuwe huis

Natuurlijk moesten we beschermhelmen op, want ons huis is nog niet af. Maar dat mocht de pret zeker niet bederven!

De eerste keer kijken

Met een lichte kriebel in mijn buik reed ik richting Zwolle. Goh, wat vond ik dit spannend. We hebben natuurlijk een huis gekocht op basis van plaatjes, plattegronden en de locatie. Stel dat dit huis totaal niet is wat wij ervan verwacht hadden. In mijn hoofd had ik al allemaal lijstjes gemaakt met wat ik wilde vragen, opmeten en waarvan ik foto’s wilde maken. Ik wilde goed voorbereid op pad.

Alles wat ik bedacht had was ik al vergeten en mijn twijfels waren op slag verdwenen zodra ik over de drempel stapte. Hoe gaaf is dit! Ons eerste, echte, eigen (t)huis. Ik voelde me net een klein kind in een snoepwinkel. Ik wilde alles zien, aanraken, opmeten en ik was al bezig om de ruimten in mijn hoofd in te richten met onze meubels. Het was precies wat ik had gedacht en gehoopt. Niet te groot, niet te klein, gewoon perfect.

Toen alle spanningen verdwenen waren kwam mijn ongeduld weer om een hoekje kijken. Ik kan niet wachten om van dit huis echt ons thuis te maken.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (2)

 1. Mieke van de Kamp

  woensdag 12 oktober 2016 om 18:08

  Spannend Babs! Wanneer kunnen jullie erin?

  • Barbara Kuiper

   donderdag 13 oktober 2016 om 10:19

   Heel spannend en heel veel zin in! We hopend eind november de sleutels te krijgen.

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0