De eerste stap naar volwassenheid: huis gekocht

woensdag 22 juni 2016   /   5

Laatst zagen mijn vriend ik twee meiden lopen met achter hun aan twee jongens. Ze deden net alsof ze niet geïnteresseerd waren, maar gaven de jongens genoeg aandacht zodat ze mee bleven lopen. Een beetje giechelen, knipperen met de ogen en heupwiegend lopen. Lachend zei ik tegen mijn vriend: zo waren wij ook eens, dat is lang geleden zeg. En toen pas kwam het besef. Het besef dat wij ruim negen jaar samen zijn, zes jaar samenwonen en sinds kort een huis hebben gekocht. We hebben nu echt de eerste stap naar volwassenheid gezet.

Als je mij zou zeggen dat ik halverwege de twintig ben, geloof ik je zo. Ik voel me nog geen dertig. Dat is natuurlijk relatief, want hoe voelt iemand zich die dertig is. Dat is voor iedereen verschillend. Maar voor mij is dat getalletje een extra bevestiging naar volwassenheid. Zo’n leeftijd waarop je gaat nadenken over de toekomst, over kinderen en wat je allemaal nog meer wilt bereiken. Ik merk het nu al om mij heen. Mensen gaan trouwen, kopen huizen en krijgen kinderen. Ze gaan soms minder werken om meer thuis te zijn en de vakanties worden er vaak ook op aangepast. Want een verre reis is toch best prijzig met een kleine erbij en backpacken wordt dan ook iets lastiger. Dat is in mijn ogen toch allemaal best volwassen.

Wij + huis

 

Zoals ik zonet schreef: dat allemaal ben ik nog niet. Ik ben juist op het punt gekomen dat ik de wereld wil ontdekken, van verschillende culturen wil proeven en vooral wil genieten van mijn vrije tijd. Ik kan nog op zoveel vlakken groeien en ontwikkelen. Dat is waar ik nu mee bezig wil zijn. En kinderen? Daar moet ik nog lang niet aan denken. Hoe lief en leuk die kleine hummeltjes ook zijn, ik vind het nog fijner om ze weer terug te geven aan de ouders. Genieten en ontwikkelen, dat staat bij mij voorop.

En toch voelde ik mij ineens heel verantwoordelijk en volwassen toen ik samen met mijn vriend een handtekening onder het koop- en samenlevingscontract zette. Gelukkig kwam vrij snel onze jeugdigheid terug en stonden we samen idiote dansjes door de woonkamer te maken en produceerden we kreten van blijdschap. Love it!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (5)

 1. Laura

  woensdag 22 juni 2016 om 21:23

  Zeker een stap naar volwassenheid, maar het duurt toch echt nog even voordat je 30 bent! Je zit niet ver over de helft van 20 heen 😉

 2. Pauline

  woensdag 22 juni 2016 om 23:30

  Leuk stuk B! Ik voel een boek aankomen…

 3. Niels

  donderdag 23 juni 2016 om 13:43

  Never grow up!

 4. Mols

  vrijdag 24 juni 2016 om 07:28

  Hahaaaaa zooooo herkenbaar! 😉

 5. Eveline

  dinsdag 28 juni 2016 om 11:33

  Leuk stukje! Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning. 🙂

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0