#expeditienederland | 5 Keer waarom je naar Den Bosch moet

woensdag 7 oktober 2015   /   0

Den Bosch: een stad met cultuur, historie, Brabantse gezelligheid en natuurlijk de Bosche Bol. Een stad die niet genoteerd stond voor #expeditienederland, maar na Den Bosch door eigen ogen gezien te hebben zijn mijn vriend en ik om. Den Bosch is een aanrader. Vandaag deel ik 5 keer waarom je naar deze stad moet.

1. Onder de stad doorvaren

Ontdek het karakteristieke Den Bosch door een boottocht. Naast alle mooie monumenten en panden, vaar je onder de stad door. Op een gegeven moment werd ons verteld: hier boven is de V&D. Hoe bizar!

grachten

2. De literaire ontmoetingsplek

Een lunchroom in een boekenhandel, hoe gaaf is dat! Koffie, boeken en lunch. De perfecte combinatie als je het mij vraagt. De Verkadefabriek-lunchroom Bij Heinen zit in boekhandel Adr. Heinen. Naast het geweldige interieur, is het personeel vriendelijk en zijn de taarten goddelijk. Daarnaast hadden ze de meest geniale quote op de ‘taart’-vitrine staan: skinny people are easier to kidnap, stay safe eat cake. Daar sluit ik mij bij aan.

3. Bellen met een engel

De Sint-Janskathedraal is één van de hoogtepunten van Den Bosch. Zowel de buitenkant als binnenkant is waanzinnig mooi om te zien. Je kunt uren blijven kijken. Een leuk item: één van de engelen op de Sint-Janskathedraal heeft een 0900-nummer. Voor tachtig cent per minuut kan een boodschap worden doorgegeven aan de hemel.

engel

4. Shop till you drop

Het centrum van Den Bosch is gezellig, de mensen zijn vriendelijk en gastvrij en de keuze is reuze. Het is dat wij te weinig tijd hadden om echt te shoppen, maar van wat wij hebben gezien is het een perfecte stad om een dagje te vertoeven.

5. De historie

Van kleine, eeuwenoude muurschildering in een brillenwinkel tot een origineel stukje stadsmuur. Den Bosch is verrassend en heeft een mooie geschiedenis waarvan je nog veel kunt bewonderen in de stad.

Staat Den Bosch op jullie to do lijstje? Of komen jullie al regelmatig in deze mooie stad?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten.

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   7

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0