Fabels en feiten over stoppen met roken

woensdag 6 juli 2016   /   1

WOW! Een jaar geleden had ik het niet niet verwacht dit te zeggen, maar ik ben ruim een jaar gestopt met roken. Om precies te zijn: 1 jaar, 1 maand en 10 dagen. Ik heb ruim 4000 sigaretten links laten liggen en zo’n 1200 euro bespaard. Alhoewel het geld me tegenvalt, ik merk er ook niets van in mijn portemonnee, voelt het wel enorm goed.

Dat je conditie velen malen verbeterd is (in mijn geval) een fabeltje. Ik merk er helemaal niets van. En mijn huid is er ook niet echt beter op geworden, maar dat heeft waarschijnlijk een andere oorzaak. Overigens komt dat indirect door het stoppen met roken. Want dat je aankomt als je stopt, klopt. Ik denk niet dat ik het roken volledig de schuld kan geven, maar als je zo’n snoepkont bent als ik dan komt dat niet ten goede. In plaats van dat ik even naar buiten ga, een sigaretje rook en ontspan, eet ik nu onze voorraadkast leeg. Tja, je moet toch wat afleiding hebben op z’n tijd.

Maar goed voor zover alle fabeltjes over stoppen met roken. Want als we heel eerlijk naar onszelf zijn, weet iedereen dat alles komt door wat je zelf doet. Als je vaker gaat sporten, wordt je conditie beter. Als je elke avond je huid goed reinigt, blijft die mooier. En als je een beetje op je voeding let, kom je niet zo snel aan. Maar waarom zou je dan wel stoppen met roken?

Tijd en vrijheid. En daar is gewoon alles mee gezegd. Ik hoef nooit meer te denken over wanneer en waar ik kan roken. Als ik een half uurtje pauze heb, kan ik lekker in de pantry zitten zonder dat ik moet nadenken over wanneer ik wil roken. Daarnaast hoeft nooit meer iemand op mij te wachten. En ik hoef niet meer in het verdomhoekje te staan en het gevoel hebben dat ik uitschot ben.

O ja, niet geheel onbelangrijk: ik ruik niet meer naar rook. Ik hoef niet meer als een malle te spuiten met deodorant en vier smintjes tegelijk te nemen na het roken. Toen ik rookte dacht ik dat dat hielp. Had ik het gevoel dat je het veel minder erg zou ruiken. Maar geloof me, dat werkt niet. Je ruikt het nog steeds. En het is best wel smerig.

Na dit pleidooi moet je niet verwachten dat ik in één keer een anti roker ben geworden. Ik weet hoe fijn en gezellig zo’n sigaretje kan zijn. Ik vind het zelfs lekker ruiken als iemand rookt. Maar voor mij wegen de voordelen van niet roken veel zwaarder dan wel roken. En ben ik blij dat ik gestopt ben.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Niels

    woensdag 6 juli 2016 om 22:58

    Trots!!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0