Five favourites: aan tafel!

zondag 28 februari 2016   /   0

Zwarte muur, een kast met zwarte deurtjes en een zwarte bank. Alles mocht zo donker mogelijk in ons eerste huisje samen. Van een appartement gingen we gelijk naar een grote-mensen-huis en besloten we het allemaal wat rustiger aan te doen met het zwart. Wit en groen waren de kleuren en grijs nam de plaats van zwart in. Nu we een, in mijn ogen, nog grotere-mensen-huis hebben, gaan we het qua kleuren het nog wat rustiger doen, namelijk: wit, witter, witst.

De vloer, muren, de meeste meubels, alles wordt wit. Groen en grijs/betonlook gaan we gebruiken als accentkleuren, maar wit zal overheersen. Het geheel moet rust uitstralen en fris ogen met een rauw, industrieel randje. Dit willen we realiseren door verschillende harde en zachte materialen te gebruiken en door accessoires en kussens toe te voegen.

De keuken is inmiddels uitgezocht en ik kan niet wachten om daar aan de slag te gaan. We hebben gekozen voor een hoogglans witte keuken met een betonlook aanrechtblad. Daarnaast hebben we geen bovenkasten genomen om het ruimtelijker te laten ogen. Nu de eethoek nog en dit plaatje is compleet.

Ook al is het huis nog lang niet klaar en is dit ook zeker niet het belangrijkste, ik ben al druk bezig met nieuwe meubels uitzoeken. Vandaag laat ik jullie mijn favorieten op dit moment voor de eethoek zien, zodat wij nog fijner kunnen tafelen.

1. Aan tafel

Samen met de bank staat de eethoek op nummer één van meubels die ik graag wil vervangen. Ik wil een witte tafel met verschillende witte stoelen. Op onderstaande tafel ben ik helemaal verliefd.

2. Het licht

Aangezien we de eettafel en stoelen allemaal wit willen hebben, willen we met de lamp het contrast maken. Onze blik is op onderstaande industriële lamp van HK Living gevallen.

lamp

3. Aanschuiven

Ik ben helemaal weg van deze stoel van Eamnes. De stoel straalt rust, wit en ruimte uit, maar tegelijkertijd is het stoer en eigentijds. Mijn vriend is helaas niet zo weg van deze stoel.

eames_dkr_w_01

4. Hoofd van de tafel

Tegenwoordig zijn er zulke stoer krukken te verkrijgen, zo ook onderstaande. Ik zou het gaaf vinden om zo één aan het hoofd van de tafel te hebben.

kruk

5. Verse bloemen

Bloemen geven het huis zoveel meer sfeer. Dus een mooi groot boeket kan natuurlijk niet missen op de nieuwe eettafel.

Bloemen

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Online marketing & communicatie | Wil de wereld zien | Legt momenten vast in woorden en foto’s | Kan niet zonder familie, katten en vrienden | Verslindt boeken | Heeft een passie voor eten | Download mijn cv

 

 

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0

Micro-influencers: als zij het doen, moet het tof zijn

zondag 8 april 2018   /   0

Doe mij nog zo’n jaar

zondag 1 april 2018   /   1

Visual Diary: Norwegian sky

woensdag 19 oktober 2016   /   1

Five Favourites: badkamer

zondag 16 oktober 2016   /   1