Five favourites: aan tafel!

zondag 28 februari 2016   /   0

Zwarte muur, een kast met zwarte deurtjes en een zwarte bank. Alles mocht zo donker mogelijk in ons eerste huisje samen. Van een appartement gingen we gelijk naar een grote-mensen-huis en besloten we het allemaal wat rustiger aan te doen met het zwart. Wit en groen waren de kleuren en grijs nam de plaats van zwart in. Nu we een, in mijn ogen, nog grotere-mensen-huis hebben, gaan we het qua kleuren het nog wat rustiger doen, namelijk: wit, witter, witst.

De vloer, muren, de meeste meubels, alles wordt wit. Groen en grijs/betonlook gaan we gebruiken als accentkleuren, maar wit zal overheersen. Het geheel moet rust uitstralen en fris ogen met een rauw, industrieel randje. Dit willen we realiseren door verschillende harde en zachte materialen te gebruiken en door accessoires en kussens toe te voegen.

De keuken is inmiddels uitgezocht en ik kan niet wachten om daar aan de slag te gaan. We hebben gekozen voor een hoogglans witte keuken met een betonlook aanrechtblad. Daarnaast hebben we geen bovenkasten genomen om het ruimtelijker te laten ogen. Nu de eethoek nog en dit plaatje is compleet.

Ook al is het huis nog lang niet klaar en is dit ook zeker niet het belangrijkste, ik ben al druk bezig met nieuwe meubels uitzoeken. Vandaag laat ik jullie mijn favorieten op dit moment voor de eethoek zien, zodat wij nog fijner kunnen tafelen.

1. Aan tafel

Samen met de bank staat de eethoek op nummer één van meubels die ik graag wil vervangen. Ik wil een witte tafel met verschillende witte stoelen. Op onderstaande tafel ben ik helemaal verliefd.

2. Het licht

Aangezien we de eettafel en stoelen allemaal wit willen hebben, willen we met de lamp het contrast maken. Onze blik is op onderstaande industriële lamp van HK Living gevallen.

lamp

3. Aanschuiven

Ik ben helemaal weg van deze stoel van Eamnes. De stoel straalt rust, wit en ruimte uit, maar tegelijkertijd is het stoer en eigentijds. Mijn vriend is helaas niet zo weg van deze stoel.

eames_dkr_w_01

4. Hoofd van de tafel

Tegenwoordig zijn er zulke stoer krukken te verkrijgen, zo ook onderstaande. Ik zou het gaaf vinden om zo één aan het hoofd van de tafel te hebben.

kruk

5. Verse bloemen

Bloemen geven het huis zoveel meer sfeer. Dus een mooi groot boeket kan natuurlijk niet missen op de nieuwe eettafel.

Bloemen

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0