Five Favourites: gezond en lekker ontbijten

woensdag 29 juli 2015   /   1

Een ontbijter (is dat een woord?) ben ik nooit geweest. Ik sloeg het liever over dan dat ik er tijd voor nam. Het maakt namelijk niet uit hoe laat ik op sta, ik presteer altijd om op het laatste moment weg te gaan. Dan heb ik natuurlijk geen tijd om eerst een kwartier mijn ontbijt klaar te maken en er vervolgens net zo lang over te doen om het op te eten. Doordat ik vaak snel iets naar binnen propte speelde een uur later alweer het hongergevoel op. Daar moest verandering in komen.

Of ik meer tijd neem om te ontbijten? Nee. Of ik beter ontbijt? Ja. Ik moet nog steeds snel mijn ontbijt kunnen wegwerken. Ik heb geprobeerd om eerder op te staan, maar nog steeds heb ik tijd te kort. Hoe ik dat doe is mij onbekend, maar het is niet anders. Daarom maak ik nu elke avond een smoothie klaar zodat ik die zo op kan slurpen om vervolgens de deur uit te rennen. Omdat ik doordeweeks weinig tijd neem voor mijn ontbijt, maak ik dat ruimschoots goed in het weekend. Want wat is het toch fijn om ’s ochtends tijd te nemen om te eten. Vandaag deel ik mijn Five Favourites: gezond en lekker ontbijten.

mugcake appel

1. Mug cake

Simpel, lekker en enorm vullend. Wil je een ontbijtje waardoor je de hele ochtend geen eten meer hoeft? Neem dan een mug cake. Er zijn talloze variaties mogelijk. Zo deelde ik laatst deze heerlijke chocolade mug cake. Ontbijten wordt hierdoor echt een feestje. Maar ook een mugcake met noten, appel en kaneel is om je vingers bij af te likken. Net een soort appeltaartje.

2. Bananenpannenkoekjes met rode vruchten compote

Dit is het perfecte ontbijtje op de zondagmorgen, in plaats van de afbakbroodjes. Omdat ik banenpannenkoekjes alleen een beetje saai vind en er geen suiker op wil doen maak ik er vaak een rode vruchten compote bij. Dat is zo lekker. Gewoon wat rode vruchten in een pannetje opwarmen en uiteindelijk over de pannenkoekjes gooien. Gegarandeerd smullen.

Bananenpannenkoekjes

3. Smoothies

Een makkelijker en sneller ontbijtje kan niet. Wij maken de avond van te voren onze smoothie al klaar zodat we ’s ochtends ‘m alleen maar hoeven op te drinken. En stel dat we echt te laat zijn, kan de smoothie ook nog in de tas mee voor onderweg. Omdat wij altijd een schep havermout erin doen vult dit ontbijtje erg goed.

4. Fruitsalade

Ik ben dol op fruit. Door de sla, yoghurt, in gerechten, het maakt niet uit. Ik vind het ook heerlijk om een fruitsalade te maken van allemaal verschillende soorten en dat ’s ochtends op te eten of bijvoorbeeld als toetje te nemen.

yoghurt

5. Versierde Griekse yoghurt

Noten, fruit, zaadjes, honing, je kunt met van alles en nog wat je Griekse yoghurt versieren. Lekker makkelijk en enorm vullend. Trouwens ook erg lekker als lunch, mits je natuurlijk wel voldoende yoghurt neemt, want anders vult het niet voldoende.

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Rensina Steursma

    woensdag 29 juli 2015 om 15:17

    Mmm wat een heerlijke ontbijtjes allemaal.
    Vooral de mugcake moet ik nodig eens uitproberen.
    Groetjes, Rensina

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0