Five Favourites: the master bedroom

zondag 26 juni 2016   /   0

De kamer die ons rustoord moest zijn, werd een mengelmoes met van alles en nog wat. Wat in eerste instantie olijfgroen had moeten worden, werd donkergroen. Mooi, maar niet helemaal de bedoeling. Daarnaast werden steeds meer afgedankte meubels in de slaapkamer uitgestald. En uiteindelijk vonden we het allemaal wel best, we slapen er toch alleen maar.

Dat gaan we in het nieuwe huis anders doen. We zullen niet gelijk alles in één keer kunnen doen, maar we willen deze keer onze slaapkamer afmaken en niet een afdankertje laten worden. Vandaag laat ik je mijn vijf favorieten voor de slaapkamer van dit moment zien. Het wordt, zoals de meeste ruimtes, wit met betonlook. Als je op de foto klikt, kom je bij de bron uit.

1. Wanderlust

Onze eerste, verre reis naar India heeft ervoor gezorgd dat wij besmet zijn met het wanderlust virus. De reis, natuur en cultuur was zo intrigerend en bijzonder dat we alleen nog maar meer van de wereld willen zien. Vandaar dat deze mooie map van New Delhi een plaatsje verdiend op onze slaapkamer.

New Delhi

2. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

In een kleedkamer kan natuurlijk geen spiegel ontbreken. We willen in plaats van een spiegel ophangen een grote spiegel hebben die tegen een muur of kast gezet kan worden.

spiegel

3. Betonlook

Op één muur na wordt alles wit gemaakt, net als de vloer. Vandaar dat we voor het contrast één betonlook muur willen hebben. Dit fotobehang kwamen we tegen bij de Praxis en gaat het zeer waarschijnlijk worden. Ervoor willen we twee ladekasten plaatsen, die zie je hieronder bij nummer vier staan.

betonlook

4. Make room

Wij gaan voor één lade meer, maar het is wel hetzelfde idee. Tegen de betonlook wand willen we twee van deze ladekasten zetten en daarvoor een kleedje. Erg praktisch, hierdoor creëren we meer opbergruimte, maar ik vind het ook mooi en rustig ogen.

kasten

5.  Wit, witter, witst

Ons hele huis zal vooral veel wit, rust en ruimte uitstralen. Zo ook de slaapkamer. Naast de betonlook muur willen we de rest allemaal wit hebben. Onderstaande afbeelding geeft een kleine impressie van wat wij hopen te creëren.

wit

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0