Five favourites: verantwoorde tussendoortjes

woensdag 27 mei 2015   /   0

Mijn beste vriendjes en tevens grootste vijanden zijn de snoeppot, koektrommel en voorraadkast. Vooral drop is niet veilig bij mij. In het begin neem ik netjes één, misschien twee, vervolgens worden het er drie, vier en voordat ik het weet heb ik zo op een halve zak. En als mijn buik begint te knorren zijn de zakken chips ook niet meer veilig. Want zeg nu zelf, een zak chips openscheuren is toch tien keer sneller dan een ei koken?

Om van bovenstaande slechte gewoontes af te komen ben ik regelmatig op zoek naar tussendoortjes waarbij ik mijn vingers aflik, maar die niet van die caloriebommetjes zijn en die ik snel in elkaar kan flansen. Vandaag deel ik mijn five favorites van dit moment.

Rijstwafel

1. Rijstwafels met zalm, ei en avocado

Dit is echt smullen. Alleen daarom zou ik het zo dagelijks kunnen klaarmaken en eten. Het is wel iets meer werk dan die zak chips, maar ik heb mezelf aangeleerd dat ik ’s ochtends al een ei kook zodat het alleen maar snijden is als ik het wil eten.

2. Fruithapje

Ik ben gek op fruit. Het liefst maak ik een bakje met verschillend fruit in stukjes klaar of appels in stukjes met kaneel erover.

Smoothie

3. Sunshine smoothie

Meestal maken mijn vriend en ik ’s avonds een smoothie voor het ontbijt voor de volgende dag. Erg gemakkelijk als je snel moet en dat is bij mij vaak het geval. De Sunshine smoothie uit het boek Powerfood van Rens Kroes is mijn favoriet. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: mango, limoen, amandelmelk, sinaasappelen en kokosvet, en een blender. Mixen en klaar is het.

4. Noten

Het weekend zonder nootjes in luiden is bijna onmogelijk. Gelukkig zijn noten gezond, mits je het met mate eet. Dat laatste is misschien een puntje waar ik nog aan moet werken, maar goed de ongezouten noten die ik neem zijn natuurlijk al tien keer beter dan de borrelnootjes. Daarnaast is het erg gemakkelijk mee te nemen en lijkt het net alsof je een ongezond tussendoortje hebt. Ik weet het, het zit tussen de oren.

Havermoutkoekje

5. Havermoutkoekjes

De havermoutkoekjes zonder suiker van Uit Paulines Keuken zijn een aanrader. Makkelijk klaar te maken met weinig ingrediënten. Als ik hier trek in heb maak ik ze meestal in het weekend om er de rest van de week van te snoepen. ’s Avonds heb ik vaak geen zin meer.

Wat zijn jullie favoriete, verantwoorde tussendoortjes?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0