Five Favourites: woonkamer

woensdag 3 augustus 2016   /   1

Vorig jaar december hebben we bedacht dat we wilden verhuizen. Een krappe maand verder was het al bijna rond. En nu hebben we een huis gekocht en is de planning dat rond november het huis klaar is. Waar blijft de tijd! Omdat alles verder geregeld is, hoeven we alleen nog te wachten tot we de sleutels hebben. Heel vervelend kunnen we nu alleen maar bezig zijn met het leukste van verhuizen, namelijk de inrichting.

Lekker op de bank ploffen om een film te kijken, onder een kleedje kruipen op de leesstoel met een goed boek en vrienden uitnodigen. Één van de belangrijkste ruimtes in een huis vind ik de woonkamer. Hier ben je toch grotendeels van de tijd en ontvang je je bezoek. Natuurlijk hebben wij al tien keer onze nieuwe woonkamer ingedeeld. Dus het wordt tijd om mijn vijf favorieten voor in de woonkamer met jullie te delen. Kijk snel verder.

1. Personal touch

In de woonkamer hebben we een inham naast de trap. We zijn geadviseerd om het groots aan te pakken en een kast op maat te laten maken. Klinkt goed, vooral omdat we met deze kast de woonkamer een extra personal touch kunnen geven. We hebben inmiddels besloten dat de kast wit wordt en dat we dikke planken willen gebruiken, zoiets als onderstaande afbeelding.

Kast

2. Strak, maar gezellig

Iets wat ik belangrijk vind naast dat je recht voor de televisie kunt zitten, is een bank die goed zit en die er naast dat die een strak uiterlijk heeft er ook gezellig uitziet. Natuurlijk kun je het aankleden met kussen, maar de basis is minstens zo belangrijk. Banken die wij waanzinnig mooi vinden is de Edge van Fest Amsterdam en Merlijn van Woood.

Bank

3. Stoer wit licht

Het lichtplan in ons huidig huis is zwaar waardeloos, vandaar dat we het in ons toekomstig huis anders willen aanpakken. Één van de lampen die op ons mensenlijstje staat is de wit, metalen vloerlamp van Be Pure Home.

Lamp

4. Wit, witter, witst

Misschien is het je al opgevallen, maar ons huis wordt grotendeels wit. Witte muren, witte vloer, witte kasten. Ik vond een witte vloer redelijk lastig om vinden. Meestal vallen witte vloeren namelijk of grijs of bruin uit en dat willen wij absoluut niet willen. Maar we hebben inmiddels onze vloer gevonden, ergens waar ik het zelf niet had verwacht, namelijk bij de Ikea.

Laminaat

5. Olijfje

Één van de weinige dingen die mee mag vanuit ons huidig huis is het vloerkleed: Abadan Olijf. Daar ben ik helemaal verliefd op. Het vloerkleed is vergrijsd groen met zwart en heeft een Perzische print.

Vloerkleed

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Isabel

    woensdag 1 februari 2017 om 10:34

    Hai Barbara, wat een leuke blog over jullie nieuwe woning! Jullie wonen er al even gok ik zo…. hoe is het met jullie witte laminaat van de Ikea? Is dat de Prairie variant? Bevalt het laminaat een beetje? k denk erover om dezelfde te kopen…. Ik ben heel benieuwd!!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0