Food: 5 avondmaaltijden om je vingers bij af te likken

woensdag 25 maart 2015   /   3

Gevarieerd, lekker en gezond eten. Dat gemakkelijk en snel is klaar te maken. En waar je niet duizend-en-één ingrediënten voor nodig hebt. Daar houd ik van, helemaal na een dagje werken. Vandaag deel ik mijn top 5 avondmaaltijden om je vingers bij af te likken, die helemaal aan deze eisen voldoen.

1. Zoete aardappelsalade met gerookte forel van Oh My Foodness

Laatst had ik deze salade voor het eerst gemaakt. Aangezien je deze salade zowel lauw als koud kan eten was dit een mooie oplossing, want mijn vriend at iets later. Ik had aangegeven dat als er iets overbleef (ik had bewust niet al te veel gegeten), ik het restje de volgende dag wel mee naar het werk wilde nemen. Mooi niet, want toen ik thuis kwam was de kom waar het in zat nog net niet schoongelikt. Volgens mij zegt dat genoeg.

Gerookte forel salade

2. Quinoa salade van Rens Kroes

De eerste keer dat ik quinoa at was bij deze salade. Tegenwoordig maak ik de salade of een variant hierop wekelijks en ik krijg er nog steeds geen genoeg van. Het vult, is wederom gemakkelijk te maken en ontzettend lekker. Ik heb wel de quinoa vervangen voor bulgur, dat scheelt een hoop in de portemonnee, en ik voeg er spekreepjes aan toe.

3. Pitabroodje met zelfgemaakt kipburger van Lekker en Simpel

Dit is ook zo’n aanrader. Heb je zin in iets dat lekker en redelijk gezond is, maar eigenlijk smaakt naar iets ongezonds. Dan is een pitabroodje met kipburger de oplossing. Ik had nog nooit een kipburger gemaakt, maar geloof me het is zelfs lekkerder dan een broodje shoarma.

4. Stampotje van zoete aardappel en spinazie van Chicks Love Food

De laatste tijd ben ik helemaal fan van zoete aardappels. Het is gezond, gemakkelijk klaar te maken en ze zijn veel sneller gaar dan de gewone aardappels. Daarnaast kun je er ontzettend veel mee variëren. De combinatie die Chicks Love Food hebben gecreëerd in dit 5 or less gerecht is heerlijk. Mijn vriend houdt alleen niet zo van geitenkaas, dus voor hem vervangen we die voor mozzarella. Ook erg lekker!

salade herfst

5. Herfstsalade met peer van Albert Heijn

Het is natuurlijk geen herfst meer, maar deze salade is echt genieten en in een handomdraai klaar. Als je een grote eter bent moet je wel een grote hoeveelheid klaarmaken of bijvoorbeeld geroosterd brood erbij doen, dan is het iets meer vullend. Daarnaast voeg ik er nog spekreepjes aan toe voor de smaak en zodat er toch iets van vlees bij zit voor mijn vriend.

Wat zijn jullie favoriete recepten van het moment?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

 1. Jess

  woensdag 25 maart 2015 om 13:24

  Hii! ik heb je genomineerd voor de Liebster award! Kijk je even op m’n blog?

  highonblog.blogspot.nl

 2. Niels

  woensdag 25 maart 2015 om 20:21

  Hmmm. Ik heb nu alweer zin in de zoete aardappelsalade met forel!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0