Food: Portobello Caprese

zondag 26 oktober 2014   /   0

Na een dag werken heb ik trek. Wil ik iets lekkers eten. Dat kan een stampotje zijn of een pasta- of bulgursalade. Als het maar lekker, simpel, en snel klaar is en als ik maar niet te veel onmogelijke ingrediënten hoef aan te schaffen. Eén keer in de twee weken heb ik een eetdate met een vriendinnetje en dan is het altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen die aan die voorwaarden voldoen. Afgelopen week heb ik portobello caprese gemaakt.

Het recept is van Chicks love food. Op hun website hebben ze een super leuke rubriek: 5 or less. Snelle en gezonde recepten met maximaal vijf benodigdheden. Dus ideaal voor na een dagje werken, als je zin hebt om iets nieuws uit te proberen wat snel klaar is en ook nog gezond. En voor als je geen zin hebt in standaard avg (aardappels, vlees/vis, groente).

eten

Portobello caprese voor 2 personen

  • 4 portobello’s
  • 100 gram bulgur
  • 3 tomaten
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • 2 bol mozzarella
  • Zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden en hol ondertussen de portobello’s uit. Leg de portobello’s op een met bakpapier bekleden bakplaat en smeer ze in met olijfolie. Doe ze vervolgens 25 minuten in de oven. Ondertussen kook je de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing en maak je de caprese salade klaar. Snijd de tomaten, basilicum en mozzarella (houd een handje mozzarella apart) in kleine stukjes en hussel het uiteindelijk door de bulgur. Als de portobello’s klaar zijn doe je de caprese salade erin en leg je er bovenop nog een beetje mozzarella. Vervolgens doe je het geheel nog drie minuutjes onder de gril. Strooi tot slot nog wat zout en peper over de salade en portobello’s. En klaar is kees. De portobello’s serveer je samen met de overgebleven caprese salade.

caprese

Het recept heb ik iets aangepast van de originele variant van Chicks love food. Aangezien we geen couscous in huis hadden heb ik daarvoor in de plaats bulgur genomen. Daarnaast geeft zout en peper het recept nog meer smaak en heb ik twee portobello’s per persoon genomen, want eentje vond ik te weinig lijken en zou achteraf gezien voor mij ook niet vullend genoeg zijn. En de volgende keer, want het gerecht komt zeker nog een keer op tafel, zal ik er ook kip, spekjes of hamreepjes aan toevoegen. Dat miste ik toch wel. Maar zoals gezegd het is een heerlijk, gemakkelijk en snel recept.

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0