Food: Snel na je werk pasta

zondag 16 november 2014   /   1

Ik ben dol op pasta, vooral na een dag werken. Het is snel klaar, je kunt er eindeloos mee variëren en het vult goed. Daarom eten wij ook minimaal één keer per week pasta, het liefst een lauwwarme salade. Ovengerechten vind ik ook heerlijk, maar dat is vaak erg tijdrovend dacht ik. Totdat ik de snel na je werk pasta van Chicks love food tegen kwam. In een handomdraai had ik een pastagerecht klaar, die ook nog eens in de oven is geweest en ontzettend lekker is.

Het was net als het vorige recept dat ik gedeeld heb vegetarisch en aangezien ik een echte vent in huis heb, is een maaltijd met vlees noodzakelijk. Vandaar dat ik aan het recept spekreepjes heb toegevoegd. Daarnaast heb ik in plaats van grana padano kaasvlokken, gewoon geraspte kaas gebruikt.

food

Snel na je werk pasta voor 2 personen

 • Verse ravioli, wij hadden gevuld met pesto
 • 150 gram geraspte kaas
 • Cherrytomaatjes, gehalveerd
 • 200 Gram groene olijven
 • Rucola
 • Olijfolie
 • Peper
 • 50 Gram walnoten
 • 30 Gram pijnboompitten
 • Spekreepjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen water in een waterkoker, als het gekookt heeft giet je het over in een pan bij de ravioli en laat het drie minuutjes koken. Bak ondertussen de spekjes. Giet de pasta af en doe het samen met de spekjes, tomaatjes, olijven en geraspte kaas in een ovenschaal. Bovenop doe je een grote hoeveelheid peper. Zet vervolgens de schaal ongeveer zeven minuutjes in de oven en rooster ondertussen de noten. Haal de schaal uit de oven, verdeel de pasta over twee borden en voeg tot slot een beetje rucola en geroosterde noten toe.

Een absolute aanrader en zeker voor herhaling vatbaar, het was heerlijk. En wat zat ik na deze maaltijd vol!

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

 1. Sylvia

  zaterdag 22 november 2014 om 09:13

  Sounds good, ik houd ook erg van pasta, zeker met olijven en spekjes 🙂 Ik heb je overigens genomineerd voor de Sunshine award http://sylviakuijsten.com/2014/11/22/the-sunshine-award/ 😉

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0