Bezig zijn met het één om vervolgens met een nieuw idee verder te gaan. Daar zijn mijn vriend en ik een ster in. Het idee was om foto´s te maken voor bij een andere blog, toen we eenmaal de smaak te pakken hadden waren we niet meer te stoppen. De ene na de andere groente werd uit de kast gehaald, we hebben volop gestrooid met chiazaadjes en ondertussen gesnoept van de ongezouten noten. Het nieuwe idee voor een artikel is geboren: Foodtography.
Kruiden, knoflook, fruit en pasta waren onze modellen. Als ondergrond hebben we gebruik gemaakt van een snijplank van olijfhout en als achtergrond een andere snijplank of potjes met kruiden. Tijdens deze fotoshoot hebben we vooral de focus gelegd op scherpte-diepte. Één punt wilden we scherp stellen en de rest er omheen vervagen. De foto’s hebben we uiteindelijk een klein beetje bewerkt in Lightroom met onderstaand als resultaat. Als je het mij vraagt zijn de foto’s aardig gelukt.
Mijn favorieten: de twee onderste foto’s. De compositie, helderheid en diepte-scherpte vind ik erg mooi. Maar er kan natuurlijk nog een hoop verbeterd worden aan onze fotografieskills. Zo willen mijn vriend en ik bij een volgende sessie meer verschillende achter- en ondergronden gebruiken, daarnaast meer spelen met het diafragma en vanuit meerdere perspectieven foto’s maken. En een volgende is het iets handiger als we het van te voren plannen, zodat we alles bij de hand hebben.
Oordeel zelf! Hebben mijn vriend en ik potentie? En hebben jullie nog tips en trucs?
Reacties (1)
Hester
Mooie foto’s Babs! Ik zeg blijf experimenteren 😉