Foodtography: spelen met eten

zondag 17 mei 2015   /   1

Bezig zijn met het één om vervolgens met een nieuw idee verder te gaan. Daar zijn mijn vriend en ik een ster in. Het idee was om foto´s te maken voor bij een andere blog, toen we eenmaal de smaak te pakken hadden waren we niet meer te stoppen. De ene na de andere groente werd uit de kast gehaald, we hebben volop gestrooid met chiazaadjes en ondertussen gesnoept van de ongezouten noten. Het nieuwe idee voor een artikel is geboren: Foodtography.

Kruiden, knoflook, fruit en pasta waren onze modellen. Als ondergrond hebben we gebruik gemaakt van een snijplank van olijfhout en als achtergrond een andere snijplank of potjes met kruiden. Tijdens deze fotoshoot hebben we vooral de focus gelegd op scherpte-diepte. Één punt wilden we scherp stellen en de rest er omheen vervagen. De foto’s hebben we uiteindelijk een klein beetje bewerkt in Lightroom met onderstaand als resultaat. Als je  het mij vraagt zijn de foto’s aardig gelukt.

Veggies

beans

nuts

pasta

peaches

pepper

Aardbeien

pitjes

Oefening baart kunst

Mijn favorieten: de twee onderste foto’s. De compositie, helderheid en diepte-scherpte vind ik erg mooi. Maar er kan natuurlijk nog een hoop verbeterd worden aan onze fotografieskills. Zo willen mijn vriend en ik bij een volgende sessie meer verschillende achter- en ondergronden gebruiken, daarnaast meer spelen met het diafragma en vanuit meerdere perspectieven foto’s maken. En een volgende is het iets handiger als we het van te voren plannen, zodat we alles bij de hand hebben.

Oordeel zelf! Hebben mijn vriend en ik potentie? En hebben jullie nog tips en trucs?

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Reacties (1)

  1. Hester

    woensdag 15 juli 2015 om 15:58

    Mooie foto’s Babs! Ik zeg blijf experimenteren 😉

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0