Fotografie: Gek op bloemen

woensdag 14 oktober 2015   /   0

Gek op bloemen! De geur, uitstraling en kleur, ik kan echt genieten van bloemen. Het liefst zet ik er mijn hele huis mee vol. Maar niet alleen word ik vrolijk van bloemen, ze doen het ook nog eens goed op de foto’s. Vandaar dat afgelopen weekend onder andere hortensia’s, pluimen en rozen, model stonden voor mijn camera.

Afgelopen weekend was dan eindelijk zo ver, mijn meneer en ik gingen naar bestemming onbekend (later meer hierover). Tijdens onze trip zijn we zo veel mooie bloemen tegen gekomen, dat ik ze wel op de gevoelige plaat moest vastleggen. Als achtergrond heb ik de natuur, omgeving of andere bloemen gebruikt. De nef bestanden heb ik een klein beetje bewerkt in Photoshop, hieronder het resultaat.

witte bloem

Gele bloemen

hortensia's

roze bloemen

roos

bloem vliegje

pluimen

paarse bloemen

Compositie, kleur en onscherpte

Mijn favorieten: de simpelheid en rust van de eerste en de kleur en onscherpte van de derde foto. Toen ik bovenstaande foto’s schoot, had ik in mijn achterhoofd om die te gebruiken als header foto’s voor mijn website. De compositie, kleur en onscherpte vind ik daarbij heel belangrijk. Bij de meeste foto’s heb ik gewerkt met scherpte-diepte, zodat mijn hoofdonderwerp centraal komt te staan op de foto. En dat is in mijn ogen goed gelukt.

Oordeel zelf! Wat vinden jullie van mijn fotografie skills? En hebben jullie nog tips en trucs?

 

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0