Ik ga op reis en neem mee

woensdag 17 augustus 2016   /   0

Elke keer is het weer hetzelfde liedje. Een te kleine koffer en te veel zooi die ik mee wil nemen op vakantie. Met als resultaat: de koffer kan niet dicht, is veel te zwaar en op een gegeven moment is de koffer van mijn vriend ook te vol. Als ik ergens een hekel aan heb is het mijn koffer inpakken. Ik kan gewoon niet bedenken wat ik volgende week woensdag aan wil trekken of welk boek ik graag wil lezen. En toch word je gedwongen om je o zo relaxte vakantie met stress te beginnen.

Nu we een paar verre rondreizen erop hebben zitten, weet ik steeds beter wat ik mee moet en wil nemen. Hoewel ik nog steeds vaak te veel kleding meeneem, is het allemaal iets verantwoorder geworden. Daarnaast vind ik vaak andere dingen belangrijk. Hieronder een opsomming van de belangrijkste ik ga op reis en neem mee producten voor mij.

1. E-reader

Sinds India heb ik een e-reader en alhoewel ik heb gezworen nooit zo’n ding aan te raken, ben ik bezweken voor het gemak. Je kunt zoveel boeken meenemen als je wil. Heerlijk om zoveel keuze te hebben op vakantie en helemaal omdat het zo lichtgewicht is.

2. Camera

Iets dat absoluut niet mag ontbreken aan mijn bagage is onze camera. Mijn vriend en ik maken vaak honderden foto’s, eigenlijk te veel om weer door te nemen als we thuis zijn, wat erin resulteert dat we nog zo’n vijf vakantieboeken moeten maken. Maar het moment dat je net dat perfecte plaatje schiet op vakantie is onbeschrijfelijk geweldig.

3. Telefoon

Af en toe een foto plaatsen op instagram en het thuisfront laten weten dat alles goed gaat, vind ik toch wel leuk. Mijn telefoon kan dan ook niet ontbreken tijdens de vakantie.

4. Goede wandelschoenen

Er gaan altijd een paar goede wandelschoenen mee op vakantie. Wij wandelen veel door de steden of natuur en dan is het natuurlijk wel prettig als je goed schoeisel aan je voeten hebt.

5. Haarelastiekje

Met lang haar is niets vervelender dan op pad gaan zonder een haarelastiekje. Als het warm wordt, het regent of als we lange tochten gaan wandelen, vind ik het fijn om mijn haar vast te doen.

Wat kunnen jullie niet missen op vakantie?

 

Deel dit artikel

Twitter Facebook Linkedin

Gerelateerde berichten

Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!

Dit ben ik

Hoi! Ik ben Barbara. Ik houd van het onbekende ontdekken en nieuwe dingen leren. Van vroeg opstaan om de zonsopgang te bewonderen en van backpacken in Azië. Maar ook van nieuwe restaurants ontdekken of een een goed boek kan ik genieten. Barbarakuiper.nl is een lifestyle blog met artikelen over reizen, fotografie en online marketing. Veel leesplezier!

5 x wat je moet doen in Bergen, Noorwegen

zondag 27 januari 2019   /   0

Detox van 11 dagen. Wat doet dat met je?

zondag 20 januari 2019   /   1

8 reistips voor backpacken in China

zondag 13 januari 2019   /   1

3 x de lekkerste high tea in Zwolle

zondag 6 januari 2019   /   1

Het moment dat je de 30 aantikt

zondag 15 april 2018   /   0