Kronkelende, smalle straatjes met aan weerszijden kleine, kleurrijke en bomvolle winkeltjes en de enorme hoeveelheid mensen op een te klein oppervlakte. Dat is India. De bedrijvigheid en enthousiasme die winkelmedewerkers hadden was bewonderenswaardig. Het enige opvallende was: het waren alleen maar mannen. Een oude gewoonte in India, die je natuurlijk niet zo maar uitbant.
Tot we in het Ford van Jaisalmer liepen. Een dame sprak ons aan en liet ons haar winkeltje zien. We waren helemaal perplex. Ze sprak enorm goed Engels, had een goede opleiding en maakte zich hard voor de onafhankelijke vrouwen in Rajastan. Dat noem ik nog eens een powervrouw! Haar winkeltje had allemaal producten die gemaakt waren door onafhankelijke vrouwen van het platteland van Rajasthan. Natuurlijk wilden wij ons hier ook voor inzetten. Van mij mag de emancipatie in India een flinke boost krijgen.
Van onze reisorganisatie: India Online, hadden we honderd rupees gekregen om geluk door te geven in India. We waren er al vrij snel over uit dat we de emancipatie in India wilden steunen, alleen de vraag was nog hoe. Deze vrouw van Prabhu Handicraft kwam dan ook als geroepen. We hadden ons doel gevonden! Na een tijdje met haar gepraat te hebben over haar achtergrond en de vrouwenrechten in India gaven we aan dat we heel graag dit doel wilden steunen. We vroegen hoe we dit het beste konden doen, want we wilden er in principe niets voor terug. ‘Helaas’ was er geen andere mogelijkheid dan iets te kopen. Onze gids gaf later aan dat we veel te veel hebben betaald, aangezien we niet afgedingd hebben. Maar ik ben er juist blij om. We hebben een enorm mooi doel gesteund: vrouwenemancipatie in India.
Er zijn nog geen reacties. Wacht niet en plaats je reactie!